מתכון לרוגלך שוקולד פריך הוא מתכון קל הכנה וטעים לרוגלך פריכים ונהדרים מבצק שמרים.
כשהרוגלך נאפים, כל הבית מתמלא בריחות אפייה, כשהם יוצאים מהתנור, מורחים אותם בסירופ מתוק ואחרי זה, שאלוהי הקלוריות יהיו איתנו, כי כל פעם טועמים רק אחד וברור לכם שזה לא האחד.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
כדי שהרוגלך שלכם יהיו מושלמים
הישגתי לכם מערוך לקורסונים או רוגלך מושלם!
איך המערוך מביא עבודה חבל על הזמן!
אם אין לכם קורצן אתם יכולים להכין גם ככה.
אחרי שמכינים בצק שמרים להכין רוגלך זה ממש קל.
מרדדים ומכינים עיגול מהבצק שמרים,
על בצק השמרים מורחים ממרח שוקולד
ועם חותכן חותכים לחצי, לרבע, לשמיניות.
מהחוץ פנימה מתחילים לגלגל את הרוגלך
ואם באמצע הם קצת מתכווצצ’ים
או מתלכלכים או נראים לא מושלמים,
הסירו דאגה מלבכם
אחרי האפיה הכל מתחסל!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן 66 – מתכונים לווטצא'פ
רוצים לראות איך אני מכינה את כל המתכונים?
כל סרטוני האוכל במקום אחד
רק ללחוץ כאן – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים להנות ממבחר של סלטים?
הספר הדיגיטלי שלי מחכה לכם כאן
סלטים – הספר הדיגיטלי
עוד המון מתכונים ללחם וחלות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות שמרים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לרוגלך שוקולד פריך
מה צריך מתכון לרוגלך שוקולד פריך?
לבצק:
500 גרם קמח – שזה 3.5 כוסות
כף וחצי שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת לא חמה
150 מל’ חלב פושר – כשלושת רבעי כוס
75 גרם סוכר – כשלושת רבעי כוס
2 ביצים
קורט מלח
ביצה טרופה לציפוי
למילוי
ממרח שוקולד
זיגוג לאחר האפיה:
חצי כוס סוכר, מים וסוכר וניל
איך מכינים מתכון לרוגלך שוקולד פריך?
בקערת המיקסר שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את המלח ועוד סיבוב במיקסר.
עכשיו נוסיף את יתר החומרים בזמן שהמיקסר עובד: ביצים, חמאה ובסוף כוס חלב פושר.
בשלב הזה אתם נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שכל הבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עוד כעשר דקות. זה חשוב!!
אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המיקסר,
יש לאסוף את הבצק מקערת הבצק ועוד חמש דקות עבודה במיקסר עד שהבצק כולו אחיד והמרקם שלו אחיד.
מניחים בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד.
כך הוא נראה הבצק אחרי ההתפחה
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומהם נרדד רוגלך כמו בתמונות למעלה.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול.
מורחים שכבת ממרח שוקולד על הבצק.
עם חותכן של פיצה מסמנים פסים.
חותכים את הבצק לחצי, אחרכך לרבע ובסוף לשמיניות.
מהחוץ כלפי פנימה מתחילים לגלגל.
בתבנית אפיה מסדרים אותם אחד ליד השני עם רווחים ומורחים בביצה טרופה.
משאירים את התבנית כחצי שעה נוספת בחוץ שרוגלך יתפח.
בתנור שחומם מראש ל – 180 אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהרוגלך נעשים חומים.
ברגע שיצאו מהתנור מברישים אותם בסירופ מתוק ונותנים להם להתקרר או שלא
זה השלב שהריח ממלא את הבית ואי אפשר להפסיק לאכול את הרוגלך.
תהנו אהובות ואהובים!