סלט פלפלים קלויים בתנור הכנתי אחרי שנשארו לי המון פלפלים אדומים וצהובים במקרר.
שבוע שעבר הייתי נורא חולה עם הגרון, לא-לא קורונה ואחרי שיש לי בעיות עם הגרון אני מחפשת ויטמין סי שיעזור לי להתחזק.
מסתבר שבפלפלים יש יותר ויטמין סי מבתפוזים.
בפלפל אדום יש 230 מ"ג ויטמין C – פי ארבעה מתפוז למשל, ופי שניים מהפלפל הצהוב או הירוק. הפלפל הזה מככב גם בכמות הוויטמין A שבו – נוגד חמצון חשוב בהגנה על המערכת החיסונית.
גם בפלפל הצהובה יש כמות גדולה של ויטמין סי. החוקרים מציינים כי בפלפל צהוב, לדעתם, יש את הכמות הגדולה ביותר של חומרים בעלי ערך.
אז כשמצאתי את הפלפל האדום והצהוב במקרר, ידעתי שאם לא אעשה משהו איתם, הם יזרק לפח ולכן הלכתי על סלט פלפלים קלויים בתנור.
בואו תראו איך הכנתי באינסטגרם שלי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי

מבצע הסלייסר נמשך.
הישגתי לכם את הסלייסר בדיל בלעדי
כולל משלוח!

קל קל להכין את הסלט. שוטפים פלפלים, פורסים לפרוסות ושמים בתבנית בתנור.
מוציאים, מתבלים ויש לנו סלט נהדר.
הכיף הגדול, סלט הפלפלים הקלויים מתאים כתוספת לכל ארוחה. הוא נשמר מעל לשבוע במקרר ואתם תהנו ממנו מאד.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן70 – מתכונים לווטצאפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
מה צריך בשביל סלט פלפלים קלויים בתנור?
5-6 פלפלים בצבעים שונים
מלח
3 כפות שמן זית
3-4 כפות לימון סחוט
שום קצוץ
כף חומץ
איך מכינים פלפלים בתחמיץ?
מקלפים את הפלפלים, פורסים לפרוסות רחבות.
משמנים תבנית ומפזרים את פרוסות הפלפלים מעל
בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות
אופים כארבעים דקות עד שהפלפלים נעשים רכים.
מוציאים, מקררים ושמים בקערה.
מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, לימון, חומץ ושום ומערבבים.
שמים בקופסה ונותנים לטעמים להיספג כמה שעות.
שומרים בקופסה סגורה במקרר מעל שבוע ימים
ולא מפסיקים לאכול!