מתכון לעוגת פרג בחושה עננים הכנתי בתבנית שזכיתי בה בהגרלה! בחיים לא זכיתי בכלום. כלום!
כשהתקשרו אלי פעם ממפעל הפייס שאלתי זאת אריאלה? אמרה לי לא, אבל אם תעשי מנוי אולי אריאלה תתקשר.
אז עשיתי. אחרי שבוע חברה שלי זכתה במכונית, אחרי שבועיים חברה אחרת זכתה בטיול לברצלונה ואני.. עד היום אף אחד לא התקשר אלי.
לכן כשהודיעה לי חנה פלד שזכיתי אצלה בהגרלה בתבנית מה זה שמחתי! ותראו איזו תבנית מרהיבה!
חנה פלד היא קרמיקאית שגרה במושב מורן בגליל שאת הקולקציה המרהיבה שלה לכלים תוכלו לראות באינסטגרם.
היא יוצרת כלים מכל הסוגים, גם תבניות אפייה, ראיתי אצלה קעריות למרק הורסות ואת כל הדברים היפים תוכלו לראות כאן – חנה פלד בפייסבוק
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
התבנית כל כך יפה שהייתי חייבת להכין בה עוגה ויצאה עוגת פרג בחושה עננים כמה שהיא רכה.
אני פיזרתי על העוגה אבקת סוכר אבל אי אפשר כמובן בלי שוקולד אז בסוף יצקתי על הכל גאנש שוקולד.
חשוב מאד מאד לפני שאתם מכינים את העוגה לבדוק שאתם עובדים עם פרג טחון טרי. זה הסוד של כל עוגת פרג.
השבוע נחגוג את ט"ו בשבט
ויש לי המון מתכונים לחג ואת כולם תמצאו כאן
מתכונים לט"ו בשבט
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן70 – מתכונים לווטצאפ
כדי שתוכלו לטחון כל פעם פרג בלי בעיות – בבקשה
קוצץ חשמלי נטען – ללא צורך בחיבור לחשמל –
הלהיט החדש ששובר את הרשת, עכשיו אצלכם במטבח!
קבוצת האוכל של סוויט דולי
עוגת הפרג עם השוקולד מטפטף

עוד מתכונים לעוגות פרג תמצאו כאן
12 מתכונים לעוגות פרג
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אם גם אתם רוצים תבניות מהממות כמו זו
רק תצרו איתה קשר – היא גם מלמדת בסטודיו שלה
0545676256
מתכון לעוגת פרג בחושה עננים
![]()
![]()
מה צריך בשביל עוגת פרג בחושה עננים?
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
1 שמנת חמוצה – 200 מל'
200 גרם פרג טחון
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס חלב
איך מכינים עוגת פרג בחושה עננים?
אפשר להכין עם קערה ומטרפה אבל לי תמיד יותר נוח עם מיקסר כי אני זורקת בפנים הכל.
מקציפים את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל לבלילה אוורירית ותפוחה.
מוסיפים לבלילה את השמן ומערבבים
אחרי זה נוסיף את השמנת החמוצה ועוד סיבוב.
מוסיפים את הפרג ובסוף את הקמח ומערבבים הכל ביחד.
בסוף מוסיפים את החלב.
מעבירים לתבנית אפייה ובתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים לאפייה את העוגה.
אופים כארבעים דקות.
בודקים עם קיסם ואם הקיסר יוצא לח זה הזמן להוציא את העוגה.
מפזרים אבקת סוכר או שוקולד ואלוהים! אתם מודים לי על כל ביס!
להכנת הגאנש
מרתיחים את השמנת המתוקה בסיר ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד ונותנים לו לנוח בתוך הסיר.
אחרי עשר דקות מערבבים ויוצקים על העוגה וכל כך נהנים!
