קציצות בשר עם פטריות, תבשיל שמכינים בסיר אחד והוא נהדר לארוחת צהריים או ערב.
יש לי חברה שאצלה היו אוכלים בשר כל יום. התחתנה הבחורה והתחילה להכין תבשילים עם הרבה ירק וממולאים עם ירק.
לפני חג הפסח נהגה להכין עלי מנגולד ממולאים בשר.
יום אחד הגיעה לביקור אמא שלה "נו, קנית עלים??"
"כן אמא, קניתי עלים"
וכשהיא סיפרה לי את זה השבוע, התפוצצתי מצחוק.
בואו תראו באינסטגרם איך הכנתי. בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
אז בתבשיל שלנו אין עלים אבל יש המון פטריות וקציצות וזהו תבשיל נהדר.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו2 כאן- מתכונים לווטצא'פ
עוד מתכונים למאכלי בשר ועוף תמצאו כאן
מתכונים לבשר ועוף
מבצע מצעים לילדים בסוויט דולי
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
קציצות בשר עם פטריות

מה צריך
500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל טחון דק
שמן לטיגון
אני טיגנתי את הקציצות לפני ושמתי ברוטב.
ניתן לבשל את הקציצות בתוך הרוטב.
לרוטב
4 כפות שמן
1 בצל
2 קופסאות פטריות טריות – 1 שמפניון 1 פטריות חורש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כוס רוטב סויה
1 כוס מים
איך מכינים
יוצקים שמן למחבת, חותכים את הבצל לקוביות מוסיפים את הבצל
מטגנים את הבצל מספר דקות.
מוסיפים את הפטריות לסיר, מטגנים ומערבבים הכל ביחד.
לסיר מוסיפים את רוטב הסויה, פלפל שחור, מלח בזהירות כי הסויה מלוח, מים
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מגרדים בצל על מגרדת שיהיה דק-דק ושמים בקערה.
מוסיפים את הבשר וכל התבלינים לקערה ומערבבים הכל ביחד.
מכינים עיסה מהבשר.
מחממים מחבת ומטגנים את הקציצות במחבת.
מעבירים את הקציצות לאחר הטיגון, לסיר עם הפטריות
מביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה
כחצי שעה, הרוטב יספג בקציצות.
עם אורז לבן ליד אתם מסודרים. בתיאבון!