עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י

עוגה המשלבת מוס שוקולד מריר וקפה על בסיס קראנצ'י של נוגט ופצפוצי אורז. היא מצויינת לפסח וללא גלוטן.

שתף
הדפסה
קינוחים לפסח
מה צריך

 

מה צריך לעוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י?

לתחתית קראנץ':

100 גרם מחית פרלינה או ממרח שוקולד
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
75 גרם חמאה
80 גרם פצפוצי אורז

למוס שוקולד מריר וקפה:
2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
10 מ"ל (2 כפיות) מים
500 גרם שוקולד מריר 60%
250 מ"ל (1 כוס) חלב
2 כפיות אבקת קפה נמס
קורט מלח
3 חלמונים
25 גרם (2 כפות) סוכר
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר קצוץ

איך מכינים עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י?

  • תחתית קראנץ': בקערה בינונית שמים יחד מחית פרלינה, שוקולד קצוץ וחמאה וממיסים במיקרוגל עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מוסיפים פנימה פצפוצי אורז ומערבבים עד שהם מצופים בצורה אחידה.
  • משטחים את הפצפוצים המצופים בתחתית התבנית ומהדקים היטב כך שיווצר בסיס דק ויציב יחסית.
  • מצננים את הבסיס במשך כחצי שעה במקפיא.
  • מוס שוקולד מריר וקפה: בקערית קטנה מערבבים יחד ג'לטין ומים ומניחים במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים.
  • קוצצים את השוקולד המריר, שמים בקערה וממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס לחלוטין.
  • בסיר קטן שמים חלב, קפה נמס ומלח ומחממים עד לסף רתיחה.
  • במקביל, טורפים יחד חלמונים וסוכר לתערובת אחידה.
  • השוואת טמפרטורות: יוצקים בערך 1/3 מכמות תערובת החלב החמה לתוך החלמונים, תוך כדי טריפה נמרצת, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מחזירים את תערובת החלמונים לתוך הסיר ומערבבים היטב.
  • ממשיכים לבשל את התערובת על להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב בלקקן, עד שהיא מסמיכה קלות ומגיעה לטמפרטורה של 82 מעלות.
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל עד שהוא נוזלי ומוסיפים פנימה. מערבבים היטב.
  • מסננים את התערובת ומוסיפים לשוקולד המומס. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.
  • מצננים את תערובת השוקולד במשך כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
  • בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה אך רכה.
  • מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד.
  • יוצקים את תערובת המוס על גבי הבסיס ומיישרים את החלק העליון.
  • מצננים את העוגה במקפיא במשך 5-6 שעות לפחות, ועדיף לילה שלם.
  • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומקשטים בשוקולד קצוץ.
  • מפשירים במשך כמה שעות במקרר ומגישים.

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

המתכון נמצא ברגע מתוק האתר החדש של שטראוס.

מה צריך

 

מה צריך לעוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י?

לתחתית קראנץ':

100 גרם מחית פרלינה או ממרח שוקולד
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
75 גרם חמאה
80 גרם פצפוצי אורז

למוס שוקולד מריר וקפה:
2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
10 מ"ל (2 כפיות) מים
500 גרם שוקולד מריר 60%
250 מ"ל (1 כוס) חלב
2 כפיות אבקת קפה נמס
קורט מלח
3 חלמונים
25 גרם (2 כפות) סוכר
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר קצוץ

איך מכינים עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י?

  • תחתית קראנץ': בקערה בינונית שמים יחד מחית פרלינה, שוקולד קצוץ וחמאה וממיסים במיקרוגל עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מוסיפים פנימה פצפוצי אורז ומערבבים עד שהם מצופים בצורה אחידה.
  • משטחים את הפצפוצים המצופים בתחתית התבנית ומהדקים היטב כך שיווצר בסיס דק ויציב יחסית.
  • מצננים את הבסיס במשך כחצי שעה במקפיא.
  • מוס שוקולד מריר וקפה: בקערית קטנה מערבבים יחד ג'לטין ומים ומניחים במשך כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים.
  • קוצצים את השוקולד המריר, שמים בקערה וממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהוא נמס לחלוטין.
  • בסיר קטן שמים חלב, קפה נמס ומלח ומחממים עד לסף רתיחה.
  • במקביל, טורפים יחד חלמונים וסוכר לתערובת אחידה.
  • השוואת טמפרטורות: יוצקים בערך 1/3 מכמות תערובת החלב החמה לתוך החלמונים, תוך כדי טריפה נמרצת, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מחזירים את תערובת החלמונים לתוך הסיר ומערבבים היטב.
  • ממשיכים לבשל את התערובת על להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי ערבוב בלקקן, עד שהיא מסמיכה קלות ומגיעה לטמפרטורה של 82 מעלות.
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל עד שהוא נוזלי ומוסיפים פנימה. מערבבים היטב.
  • מסננים את התערובת ומוסיפים לשוקולד המומס. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.
  • מצננים את תערובת השוקולד במשך כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
  • בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה עד שמתקבלת קצפת יציבה אך רכה.
  • מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד.
  • יוצקים את תערובת המוס על גבי הבסיס ומיישרים את החלק העליון.
  • מצננים את העוגה במקפיא במשך 5-6 שעות לפחות, ועדיף לילה שלם.
  • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומקשטים בשוקולד קצוץ.
  • מפשירים במשך כמה שעות במקרר ומגישים.

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

המתכון נמצא ברגע מתוק האתר החדש של שטראוס.

קינוחים לפסח

יש לי בשבילכם עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י – חלומית!
טעמתי מהעוגה בהשקת אתר המתכונים החדש של שטראוס "רגע מתוק".
שטראוס השיקה אתר חדש של מתכונים המבוססים על שוקולד פרה שנקרא "רגע מתוק".
הידעתם כי בכל שתי שניות נמכרת חפיסת שוקולד פרה?

היא חיכתה לי על השולחן, שחומה-יפיפייה ואני ידעתי שאני מאוהבת.
אחרי שטעמתי מעוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י , אני יכולה להגיד לספר בפה מלא (בשוקולד ומוס) שהיא פשוט מעולה!
מרקם שממלא את הפה במוס שוקולדי ובסוף מגיעה גם הקרנצ'יות. חלומית!
זה שעוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י מתאימה לפסח זה בכלל שוס.

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

פה ראיתי אותה בפעם הראשונה.
השולחן היפהפה עוצב ע"י הבנות המקסימות של פטי גאטו .

12 זה היה בוקר מתוק במיוחד בו הכנתי עם נטלי מעוגיו.נט בראוניז שוקולד ללא קמח.

אם אתם עוד לא מכירים אותי
ובטוחים שאני דמות מצויירת
זה הזמן להפריך את המיתוס.
הימנית, מערבבת הבראוני זו אני(:

שקופית7

הבראוני אחרי

עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י

מהבראוני הכנו קייק-פופס, או בעברית כדורי שוקולד על מקל מקושטים ומעוטרים בשוקולד ודברים טובים.

99

זה היה בוקר תענוגות! מה גם שאני יכולה להביא לכם מתכון לעוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י.

העוגה  משלבת מוס שוקולד מריר וקפה על בסיס קראנצ'י של נוגט ופצפוצי אורז.
היא לא מכילה קמח ולכן מתאימה לפסח ולנמנעים מגלוטן,
אבל היא בדיוק מסוג העוגות שתשמחו לאמץ אותה גם כעוגת יום הולדת למבוגרים לאורך כל ימי השנה.

עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י

ובפינתנו אתן גורמות לי אושר עם תמונות של העוגה שהכנתן – ווקשה(:

מתכונים לעוד עוגות שוקולד לחצו כאן

3 IMG_3444

מוזמנים לקהילת האוכל "אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם מוזמנים לכאן – אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

 

עוגת מוס שוקולד וקפה על בסיס קראנצ'י

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים