מנסנה דולסה תפוח מתוק לראש השנה, מתאים לברכות של ראש השנה.
מנסנה דולסה של דודה אלזה, תפוח מתוק בספניולית, שדודה שלי אלזה, אהובת ליבי, האחות הבכורה בין האחיות של אמא שלי, נהגה להכין לראש השנה, והוא מיועד לראש השנה, שולחן החג לזמן הברכות.
הבן שלה, בן דודי, יעקב חנוכה סיפר לי על המתכון הנהדר הזה והחלטתי שזו עוד דרך נהדרת להנציח את הדודה האהובה שלי.
גרנו אז בקרית אליעזר ואני הייתי שורצת אצלה שעות. איזו אישה! כמה אהבתי אותה.
אצל דודה אלזה לא הוסיפו סוכר וניל, אני הוספתי קצת ויצא מנסנה דולסה נהדרת בדיוק כמו שהיו מגישים אצל דודה אלזה, כמובן בכלי המתאים.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
במקרה מצאתי תמונה של הדודות שלי וההורים שלי
שצולמה לפני יותר מ-40 שנה
דודה אלזה יושבת בצד ימין עם בעלה
מעליה דודה אסתר
לידה אבא שלי ואמא שלי יושבת.
בני הדודים מסביב
תמונה שצולמה בחג כלשהו
והכי מתאימה לכאן
האחיות לבית משפחת אלמוזלינוס היו מלכות היופי של חיפה. תמיד מטופחות, אלגנטיות מכף רגל ועד ראש.
גם את התפוח בדבש הגישו בכלי קריסטל עם השקדים למעלה ואני צילמתי על מפה מבית אמא.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו54 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים לעוגות לראש השנה? בבקשה
מתכונים לעוגות לראש השנה 2021
להכין מנסנה דולסה זה קל אבל צריך סבלנות, כי פעם לא היו עושים דברים צ'יק צ'ק,
היו נותנים לבישול את הזמן שלו לאט לאט וככה עשיתי.
מבשלים את התפוחים לאט לאט על האש עד שיהיו רכים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הקוצץ שתוכלו לקצוץ איתו הכל!
בשר, ירקות, אגוזים, שקדים – הוא אש!
סרטון הדגמה תמצאו כאן
עוד מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה תמצאו כאן
מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לראש השנה תמצאו כאן
מתכונים לראש השנה
המירקם הסופי הוא לא נוזלי, הוא מוצק
הטעם מעולה, לא מתוק מדי בגלל הלימון
והנה יש לכם עוד ברכה נהדרת לראש השנה.
מנסנה דולסה תפוח מתוק לראש השנה
מנסנה דולסה תפוח מתוק לראש השנה
סוויט דוליIngredients
- 5 תפוחי עץ ירוקים
- חצי כוס סוכר
- 1 מיץ מלימון סחוט
- 1 שקית סוכר וניל
- כף מים
- שקדים חצויים לקישוט
Instructions
- שוטפים את התפוחים וקולפים את הקליפה
- מרוקנים את התפוח מגרעינים ומגרדים עם פומפיה את כל התפוחים
- שמים בסיר עם הסוכר, סוכר וניל, לימון ותפוחים ומבשלים על אש קטנה לאט לאט
- אחרי כחצי שעה טועמים ואם צריך מוסיפים סוכר או לימון
- אני לא הוספתי כלום
- מבשלים לאט לאט על אש קטנה כשעה עד שכל הנוזלים מצטמצמים
- מקררים ושומרים במקרר
- מגישים בכלי זכוכית אלגנטי ושיהיה לכם חג שמח