חלה לשבת עם זיתים, היא החלה היוונית שלי לשבת.
הארגון העולמי @standwithus שפועל ללא מטרות רווח לחינוך אודות ישראל בעולם ולמאבק באנטישמיות, הציעו לי להשתתף בפרויקט שלהם. הם שאלו אם יש לי רעיון לחלה ואני החלטתי להכין חלה מהשורשים היוונים שלי.
הסבים שלי עלו מסלוניקי שביוון בשנות העשרים על מנת לבנות את נמל חיפה, להפוך את העבודה בנמל חיפה לעבודה יהודית.
אבא שלי, אברהם מנו ז"ל, בנה בית כנסת מפואר בחיפה "היכל רבי חיים חביב", לזכר נספי קהילת סלוניקי שבשואה ואני החלטתי לאחד את כל הזכרונות ביחד ולהכין חלה לשבת עם זיתי קלמטה. החלה היוונית שלי.
חלה פריכה, רכהונהדרת, מלאה בזיתי קלמטה, נפלאה לקידוש של שבת.
בואו תראו את סרטון ההכנה של החלה היוונית שלי.
באינסטגרם שלי תוכלו לראות כמה טעים –
האינסטגרם של סוויטדולי
זה היה יום נהדר מלא בפעילות, הם שאלו אותי שאלות, לא הפסיקו לצלם אותי
ומה יותר כיף מזה!
לאור בקשתכם,
נפתחה קבוצת ווטצאפ מיוחדת לדילים
ומבצעי מכירות בלעדיים
רוצים להצטרף?
לוחצים כאן – סוויט של מוצרים
היה חשוב לי לצלם את החלה עם כל הפריטים הנוסטלגים שקשורים לשבת
כיסוי חלות לשבת שאמא שלי רקמה
ספר התורה שבעלי קיבל בבר המצווה שלו
וכוס הקידוש עליה ברכו בברית שלו.
מחפשים עוד מתכונים לחם ולחמניות? בבקשה
מתכונים ללחם ולחמניות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן32– מתכונים לווטצ'אפ
הם גם צילמו אותי טועמת מהחלה,
לוודא שהיא היתה מושלמת
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
תודה רבה לצוות המקצועי והנהדר היה תענוג!
בפינה השמאלית תוכלו לראות שאת שאריות החלה, עטופה בשקית ניילון
שנתתי להם שיאכלו בדרך הביתה.
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
חלה לשבת עם זיתים
חלה לשבת עם זיתים
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 25 גרם שמ
- 25 גרם סוכר
- רבע כוס שמן זית
- 1 ביצה
- 1 כוס מים פושרים
- 1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- 1 ביצה - למריחה על החלה
- 2 כפות שומשום
Instructions
- בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
- מוסיפים את הביצה, השמן ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה
- אחרי מספר דקות מוסיפים את המלח
- מוסיפים את המים כל פעם קצת עד שהבצק מתחיל להיות אחיד
- נותנים למיקסר לעבוד כעשר דקות עד שהבצק נתלה על ווה הלישה
- מוציאים את הבצק מהמיקסר מעבירים לקערה מכסים ומתפיחים כשעה וחצי במקום חמים
- מוציאים את הבצק לשים שוב להוצאת האוויר ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים
- מרדדים כל חלק למלבן ארוך שיהיה דק
- מפזרים זיתים לאורך הבצק ומגלגלים לרולדה ארוכה
- מגלגלים את הרולדה לבצק אחיד
- ככה מכינים את שלושת הפסים, מרדדים בצק וממלאים בזיתים
- מניחים את שלושת הפסים ויצרים צמה
- הטריק לתת לחלה להיות אוורירית ולא להדק את רצונות הבצק
- אחרי שהכנו את החלה, מעבירים לתבנית
- מורחים על החלה ביצה טרופה, מפזרים שומשום ונותנים לחלה לנוח עוד כחצי שעה
- לתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות מכניסים את החלה ואופים כחמישים דקות
- היא יוצאת מושלמת! בתיאבון אהובות ואהובים.
