תבשיל עוף ואורז בסיר אחד, תבשיל שמכינים ברבע שעה גג עשרים דקות, משגרים לגז ושלום על ישראל. נותנים לו להתבשל לאט-לאט על האש ואחרי שעה-שעה וחצי יש לכם סיר מוכן לארוחה.
בשבוע שעבר חגגנו יום הולדת לבכורה שלי והיא הזמינה אותנו אליה לארוחה. אבל אז הגיע טלפון שבעלה חולה, נכון כולה שפעת, אבל בימים טרופים אלה כל מי שיש לו שפעם או הצטננות נחשב מוקצה וככה ירדה האפשרות של ארוחת הערב המשותפת.
מה זה אומר בעצם? שהלכה לי המנוחה של "איזה כיף, אני לא צריכה להכין אוכל כי נוסעים לילדה" ותיכנסי למטבח ותתחילי להכין.
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
פעם, לפני שנים, כשהדודות שלי היו בחיים והיו מדברים בטלפון קווי, אחותי היתה בקשר עם דודה אסתר שתהייה בגן עדן. ביום שישי דודה אסתר היתה שואלת אותה
אופיריקה, מה הכנת? ואחותי היתה מספרת לה.
מה? קמת בחמש בבוקר?? מתי הכנת הכל?
ואחותי אומרת לה "דודה אסתר אני רק שעה וחצי במטבח"
"אופיריקה לא יכולה להיות שבשעה וחצי הספקת כל כך הרבה!
שתהייה בגן עדן ותהייה מנוחתה עדן – אלה היו המילים שלה, והשבוע נזכרתי בה כשהכנתי את הסירים בשעה וחצי.
אז כשתכינו את הסיר המושלם הזה, כולם יהיו בטוחים שעבדתם שעות – אז זהו שממש לא.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן37 – מתכונים לווטצ'אפ
הקוצץ המושלם למטבח
הפעם בכלל התעלתי על עצמי והסיר היה כל כך יפה
שהגשתי אותו לשולחן כמו שהוא –
תראו את הצבע המושלם של האורז
איך האורז אחד-אחד
תשמעו – אתם חהנו ממנו כל כך!
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
נרשמים לערוץ על ידי לחיצה על הפעמון האדום
כדי שתוכלו לראות את כל הסרטונים. בבקשה –
ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
והנה הסיר המושלם לפני שעלה על השולחן
"אמא, ממש ממש הצליח לך העוף עם האורז"
היידה בואו להכין
תבשיל עוף ואורז בסיר אחד
תבשיל עוף ואורז בסיר אחד
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 2 כרעיים עוף
- 2 בצל
- 2 כוסות אורז בסמתי
- 4 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף גריל עוף
- 1 כפית פפריקה מתוקה
Instructions
- יוצקים שמן לסיר רחב, חותכים את הבצלים לקוביות ומוסיפים לסיר
- מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום כהה
- מוסיפים את העוף לסיר עם הבצל ומטגנים את העוף היטב מכל הצדדים מספר דקות
- רואים שהעוף משנה צבעו, הופכים כל פעם
- כשהעוף שחום, מוסיפים מים ואת כל התבלינים ומערבבים
- מוסיפים את האורז ומערבבים קלות
- מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש לאש קטנה
- מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי
- אחרי שעה, פותחים את סיר, עם מזלג מערבבים קלות את האורז
- שמים מגבת מטבח על הסיר, מכסים את הסיר עם המכסה ומבשלים עוד כחצי שעה
- עד שהאורז נעשה אחד אחד ומכבים את האש
- פותחים את הסיר, האדים פורצים החוצה ויש לנו סיר מושלם! בתיאבון.