בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
איך מכינים מרק מיסו יפני בבית ישראלי עם כל הבלגן
בואו נתחיל קצת בהסברים, אז מה זה מרק מיסו? מיסו היא משחה סמיכה העשויה פולי סויה או דגנים. מסתבר גם כי המיסו הוא מזון-על מרפא, אנטי אייג’ינג ובעל שפע של סגולות בריאותיות.
את כל האינפורמציה הזו אספתי בשבילכם על קצה המזלג מרחבי הרשת כדי להבין מהזה מרק מיסו. כי חלק מהשמות שהבת שלי גלי, שהכינה את המרק פשוט לא הכרתי ולכן היה לי חשוב לדייק עם השמות.
מרק מיסו מכיל בדרך כלל את משחת המיסו, אבקת דאשי – שזו בעצם אבקת מרק דגים יבש, ואצות. ניתן להשביח את המרק עם פטריות שיטאקי אבל לא היה לנו בבית בעת ההכנה.
ומפה התחיל הבלגן.
בית ישראלי שבאמצע הילדה עושה גלגלון, הילד משתעל לתוך המרק, מזל! מזל שהיפנים לא רואים את הסרט הזה, כי היו מנדים אותנו סופית, אבל אני צחקתי כל כך!
כדי שתראו את המצרכים בדייקנות, צילמתי לכם אותם שתראו על מה מדובר. מזכירה לכם שאפשר להוסיף פטריות למרק, לנו לא היה בבית, אבל הן מוסיפות המון ובסרטון תוכלו לראות בדיוק את שלבי ההכנה ומתי שמים את הפטריות.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו43 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מתכון למרק מיסו יפני עם טופו
מתכון למרק מיסו יפני עם טופו
סוויט דוליIngredients
- 5 כוסות מים
- 3 וחצי כפות מיסו
- 1 שקית אבקת דאשי
- 3 כפות אצות ווקמה
- 100 גרם טופו
Instructions
- מוסיפים אצות וואקמה בקערית עם מים ומניחים בצד על מנת שהאצות יתרככו.
- יוצקים מים לסיר ומביאים לרתיחה
- מוסיפים שקית אבקת דאשי ומערבבים.
- שמים בצלוחית את משחת המיסו.
- עם מצקת מעבירים 2 כפות מים מהסיר לצלוחית עם המיסו
- ומערבבים עד שמשחת המיסו נמסה והופכת לנוזל.
- מעבירים לסיר את תערובת המיסו.
- מעבירים לסיר את האצות שהתרככו ונותנים לזה להתבשל על אש קטנה כחמש דקות.
- בינתיים חותכים את הטופו ומוסיפים לסיר לבישול.
- מבשלים הכל ביחד כחמש דקות ומרק המיסו מוכן. בתיאבון!