עוגת שזיפים פשוטה ומשגעת, עוגה בחושה, פרווה, היא העוגה שהכי עושה געגועים לפעם, עם הריח של העוגה שמתפשט בבית ומזכיר לי את הימים של פעם, עם העוגות של אמא שלי.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
יש דברים שחרוטים בזכרון, עוגת שזיפים היתה עוגה שאמא שלי היתה מכינה בקיץ וכשהתקשרתי לאחותי היא סיפרה לי שנונה פקימה שלנו, אמא של אבא שלי, היתה מכינה את העוגה עם שזיפים שחורים ארוכים. אני הכנתי עם השזיפים האדומים, שצבעו את העוגה בצבעים מדהימים, היא גם יפה וגם טעימה.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ
לפני שמתחילים להכין את העוגה, תכינו את השזיפים
חותכים את השזיפים ומפזרים עליהם סוכר, סוכר וניל ו-ברנדי.
נכון בסרטים של ג'ימס בונד תמיד יש את הבקבוק המצועצע הזה שיוצקים איתו ברנדי או ויסקי?
יש לי אחד כזה מאמא שלי וגם אצלנו הברנדי נמצא בכזה,
רק שאני משתמשת בו לעוגות.
תנו לפירות לעמוד כדי שיספגו את הטעמים ותכינו את העוגה
אחרי שמכינים את העוגה, מפזרים בתוכה ומסביב את פרוסות השזיפים
אל תהססו להחביא חלק מהפרוסות בתוך הבצק שלא יראו אותם בחוץ
זה רק יוסיף לטעם.
תסדרו את הפרוסות ככה יפה מסביב
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בסוף, יוצקים את הרוטב שנשאר על השזיפים למעלה
הוא כל כך טעים!
עוד מתכונים לעוגות עם פירות כאן
עוגות עם פירות
העוגה שלנו יצאה מהתנור מהממת ביופיה
בואו להתכונן לחגים!
איזה סט תרצו לחג? שחור? זהב
כל המבצעים כאן –
לוחצים על השורה
אני פיזרתי מעל אבקת סוכר
ואם תבואו לאינסטגרם שלי כאן
האינסטגרם של סוויטדולי
תוכלו לראות את זה בלייב
עוגת שזיפים פשוטה ומשגעת, פרווה, בטעם של פעם.
עוגת שזיפים פשוטה ומשגעת

עוגת שזיפים פשוטה ומשגעת
סוויט דוליIngredients
לשזיפים
- 5 שזיפים
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות ברנדי
לעוגה
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם נטורינה
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח תופח
Instructions
- מתחילים עם השזיפים, שוטפים היטב וחותכים לרבעים, כל רבע חותכים לפרוסות
- שמים את כל השזיפים החתוכים בקערה, מוסיפים סוכר וניל, סוכר, סוכר וניל וברנדי, מערבבים הכל ביחד ומשאירים בקערה, ומכינים את העוגה
- שמים במיקסר את הביצים עם הסוכר ומקציפים הכל ביחד לקצף אוורירי
- מוסיפים את הנטורינה המומסת ומערבבים
- מוסיפים מיץ תפוזים ומערבבים
- מוסיפים את הקמח ומערבבים הכל ביחד לתערובת אחידה
- משמנים תבנית ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית
- מפזרים את השזיפים בתוך העוגה, משקיעים חלק מהשזיפים בתוך העוגה
- מסדרים את השזיפים ככה יפה מסביב
- את הרוטב שנשאר יוצקים על השזיפים
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה, אופים כארבעים דקות ואם צריך עוד חמש דקות, תבדקו
- מוציאים, מפזרים אבקת סוכר ויש לכם עוגה בטעם של פעם - משגעת!