עוגת שוקולד מ-2 מצרכים ללא גלוטן, שראיתי מתכון שהכינו ברשת ועפתי עליו. עוגה משני מצרכים! זה המתכון שאני חייבת לנסות. פעמיים עשיתי בשבילכם את הניסוי, פעמיים הגשתי לבני הבית ושמעתי את אותם תגובות פחות או יותר, אבל בואו נתחיל מההתחלה.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
מדובר על עוגת שוקולד פאדג' שמכינים מביצים שלמות שמקציפים אותן המון זמן כדי שיהיה קצף נפוח ובהיר, אחרי זה מוסיפים ממרח שוקולד ומערבבים. בפעם הראשונה הייתי סקפטית, לא האמנתי שמשהו יצא מהעוגה, אבל אמרתי היידה ננסה.
יצאה עוגת פאדג' רכה באמצע כמו חלום, עם שכבה פריכה למעלה שפיזרתי עליה אבקת סוכר. לקחתי ביס אמממ טעים. נתתי לאחותי לטעום אמרה טעים מאד.
אבל כשהגשתי לטעימה לבני הבית, הם לא עפו עליה.
"אימוש, בסדר עוגת שוקולד אבל בואי, יש לך עוגות יותר טובות"
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות82
מתכונים לווטצאפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הטריק הכי חשוב שהכנת העוגה, להקציף את הביצים שלמות – המון זמן. כשאני אומרת המון זמן אני מתכוונת כעשר דקות. ממש. הקצף של הביצים צריך להיות נפוח ולבן, אתם תופתעו כמה הקצף ימלא לכם את קערת המיקסר.
אני הכנתי עם נוטלה, אבל אתם יכולים לבחור איזה טעם של ממרח שוקולד שאתם אוהבים.
ואז הכנתי את העוגה שוב. אבל הפעם הוספתי תמצית וניל וכף ברנדי או במדויק XO. העוגה התנהגה למופת, תפחה יפה בתנור, עדיין פאדג'ית בפנים, וכן הטעם היה בעיני טעים יותר.
אז נכון, זאת עוגת שהבסיס שלה שני מצרכים אבל לדעתי היא חייבת שדרוג של תמצית וניל וברנדי והיא באמת תופחת נהדר.

עוד מתכונים לעוגות שוקולד תמצאו כאן
מתכונים לעוגות שוקולד

סט צלחות חדש ויפהפה!
כשהעוגה יצאה מהתנור והתקררה לפני ההגשה פיזרתי עליה אבקת סוכר
אתם יכולים להוסיף קצפת לעוגה אם אתם רוצים.

עוגת שוקולד מ-2 מצרכים ללא גלוטן

עוגת שוקולד מ-2 מצרכים ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 5 ביצים
- 1.5 כוס ממרח שוקולד
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף ברנדי
- אבקת סוכר לפיזור מעל
Instructions
- שמים את כל הביצים, כל החלבון וגם החלמון בקערת מיקסר
- מקציפים את הביצים כעשר דקות. כן - כן, עד שהקצף של הביצים נעשה לבן ותופח
- מוסיפים כוס שוקולד למריחה עם תמצית וניל והברנדי ומערבבים
- מוסיפים עוד חצי כוס ומערבבים בתנועות עטיפה את כל התערובת
- משמנים תבנית ויוצקים פנימה את הבלילה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה
- אופים כ30-40 דקות תלוי בחוזק החום של התנור שלכם
- כאשר על העוגה מלמעלה נעשית שכבה אחידה סימן שהעוגה מוכנה
- מוציאים מקררים,מפזרים אבקת סוכר ובתיאבון.