מתכון לרוטב ויניגרט קלאסי נהדר כתוספת לסלטים אבל לא רק. הכנתי לכם מדריך והסברים איך מכינים.
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוטב ויניגרט הוא רוטב סלט מסורתי שמקורו בצרפת. המילה "ויניגרט" מגיעה מהמילה הצרפתית "vinaigre" שמשמעה חומץ. הרוטב מורכב משילוב של שמן צמחי, חומץ, תבלינים ותיבולים נוספים. הוא משמש כרוטב לסלטים וכמרינדה לבשרים ודגים. רוטב ויניגרט נפוץ במטבח הצרפתי ונמצא בשימוש ברחבי העולם.
רוטב וניגירט משמש כדי לתת טעם ורעננות למזון. הוא יכול להוסיף עומק ומרקם למנה, לשדרג את הטעם ולהבליט את המרכיבים האחרים במנה. בנוסף, רוטב ויניגירט שומרים בצנצנת סגורה במקרר עד לשימוש.
רוטב ויניגרט הוא סוג של רוטב לסלט העשוי מתערובת של שמן, חומץ ותבלינים. הוא משמש בדרך כלל לתיבול סלטים אבל יכול לשמש גם כמרינדה או רוטב לירקות בגריל, או בשרים.
השמן והחומץ משולבים עם מרכיבים כמו חרדל, שום, עשבי תיבול, מלח ופלפל כדי ליצור רוטב טעים וחריף.
ניתן להכין רטבי ויניגרט עם סוגים שונים של שמנים וחומצים, אפשר להכין עם חומץ בלסמי, עוד חומץ יין, או חומץ תפוחים ואני למשל מכינה לעיתים עם לימון במקום החומץ והרוטב יוצא נהדר.
אנשים רבים נהנים מרוטב ויניגרט מכיוון שהוא מוסיף אלמנט חריף וטעים לסלטים ומנות אחרות. הוא פופולרי במיוחד בקרב אלה שמעדיפים רטבים קלים ובריאים יותר לסלט, מכיוון שוויניגרט מיוצר לעתים קרובות עם שמנים בריאים יותר כמו שמן זית.
מחפשים מתכונים לראש השנה?
מתכונים לראש השנה
מחפשים עוד מתכונים לסלטים? בבקשה
מתכונים לסלטים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן56– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דול
רוטב ויניגרט שמכינים בקלות ובמהירות
ומתאים להמון סוגי סלטים
מתכון לרוטב ויניגרט קלאסי
מתכון לרוטב ויניגרט קלאסי
סוויט דוליIngredients
רוטב ויניגרט עם חומץ
- רבע כוס שמן זית
- 2 כפות רוטב בלסמי או חומץ יין
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית דבש
- חצי כפית חרדל עם גרגרים
- רבע כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
רוטב ויניגרט עם לימון
- רבע כוס שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית דבש
- חצי כפית חרדל עם גרגרים
- רבע כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
Instructions
- שמים את כל המצרכים בקערה או צנצנת ומערבבים היטב
- טובלים את האצבע בעדינות ברוטב וטועמים. בודקים אם אתם חושבים שצריך להוסיף עוד טעמים ומתקנים.
- מכניסים למקרר ושומרים בצנצנת סגורה עד להגשה.
- יוצקים על הסלט ונהנים. בתיאבון