תבשיל לוביה עם אטריות ביצים

תבשיל נהדר של לוביה עם אטריות ביצים מתובלות

תבשיל לוביה עם אטריות ביצים

השבוע עליתי על רכבת ישראל אחרי הרבה זמן שלא נסעתי בה.
כשנכנסתי לקרון שלושת רבעי מהאנשים עם הראש בתוך הניידים מהרבע הנותר חצי בוהים/ישנים והרבע האחרון מדבר בפלפון.
תקעתי גם אני את הראש בתוך הנייד.
מאחורי צלצל טלפון עם שיר ולפי הקול בחור צעיר ענה.
"היי. מה קורה. אני ברכבת, אתה שומע, התקשרו אלי היום מחברת הפסיכומטרי שאלו מתי אני משתחרר, אמרתי באוקטובר.
אמרו מעולה במיוחד בשבילך יש לנו מבצע. לימודים בחמישים אחוז והרשמה חינם. אתה קולט? איזה קטע שהתקשרו. ישר נרשמתי. הם מציעים…."
ופה הייתי צריכה לשמוע על מסלול הלימודים שלו, על היתרונות והחסרונות.
איך לא חשבו על זה קודם? עליתי על סטארטפ. את יושבת ברכבת כאילו ומדברת בקול רם ותכלס מוכרת לאנשים מבצעים שאולי מישהו ירצה אותם.

בעודו מקשקש מאחורי צלצל עוד טלפון. לא, הוא לא היה על שקט הוא צלצל.
"הלו?" קול מבוגר ואיטי ענה
"כן? מה הבעיה?" שתיקה של חמש דקות ואז באיטיות משך את המילים:
"לא, אני לא מסכים לדרך הפעולה שנקטתם בה מה גם שלא נערך קונסיליום. אני רוצה שתערך התייעצות מחר בבוקר ורק אח"כ נחליט איך לנהוג עם המטופל."
רופא! ידעתי!

בפעם הבאה שאתם ברכבת ומפטפטים בקול – שתדעו, האח הגדול שומע הכל.

נוהל בריאות השבוע מתחיל – תבשיל לוביה עם אטריות ביצים.
תבשיל נהדר שגם משתלב היטב בשבוע שלפני התשעה באב שבוא נהוג בעדות מסויימות לא לאכול בשר.
את הלוביה מצאתי בסופר באיזור של הקטניות שמוכרים לפי משקל ולאחר הבישול היא יצאה פשוט נפלאה בטעמה.

תבשיל לוביה עם אטריות ביצים

תבשיל לוביה עם אטריות ביצים




סוויט טיפ:
אל הלוביה היבשה יש להתייחס כמו שעועית לפני חמין.
היא  יבשה ולכן יש לרכך אותה. יש שתי אפשרויות:
1. להרתיח שלוש פעמים את הלוביה במים, לסנן ולהרתיח מחדש. זה חוסך בזמן הבישול.
2. להשרות לילה לפני במים חמים אולם עדיין זמן הבישול יהיה ארוך יותר.
ניסתי את שתי השיטות שתיהן טובות, הכל שאלה של זמן.

מה צריך בשביל לוביה עם אטריות ביצים?

שקית איטריות ביצים
כוס לוביה יבשה
3 כוסות מים
4 כפות שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס רוטב סויה.

איך מכינים לוביה עם אטריות ביצים?

בסיר שמים את שמן הזית עם קוביות הבצל ומטגנים עד לקבלת צבע שחום.
ממלאים את הסיר מים מוסיפים פלפל ומלח ומביאים לרתיחה.
המים נעשים חומים ומוסיפים את הלוביה ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שעה וחצי עד שהלוביה מתרככת.
אם הלוביה עדיין לא רכה והמים התאדו אפשר להוסיף מעט מים.
בינתיים מכינים את אטריות הביצים.
מרתיחים סיר עם מים.
לאחר שהמים רתחו זורקים פנימה את אטריות הביצים ומבשלים עד שהאטריות רכות.
כשהאטריות רכות, מסננים ומערבבים עם מעט שמן זית.
לאחר שערבבנו עם שמן הזית להוסיף חצי כוס רוטב סויה.
זה נותן לאטריות טעם מעולה!
מגישים את האטריות עם הלוביה.
כן-כן אפשר להגיש גם עם אורז.

תהנו חברימים!

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 

לוביה1

 

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים