עוגיות פלורנטין מ-5 מצרכים בלבד הן עוגיות מושלמות לט"ו בשבט. שכבות של פרוסות שקדים, פריכות וקרנצ'יות ברוטב קרמל מתוק. טעימות אש! השוס כמובן, קלות ההכנה הנהדרת שלהן. השם המפוצץ שלהם זה סתם טריק הסוואה, כי מכינים אותן בעשרים דקות.
מחפשים עוד מתכונים לט"ו בשבט?
מתכונים לט"ו בשבט
עוגיות פלורנטין נקראות על שם העיר פלורנטין באיטליה. עוגיות אלה הומצאו לראשונה בעיר זו במאה ה-17. הן עשויות מקרמל, אגוזים ופיסטוקים, והן ידועות בטעמם העשיר והמרקם הפריך. אנחנו מכינים את העוגיות עם שקדים פרוסים.
השם "פלורנטין" ניתן לעוגיות אלה ככל הנראה על שם העיר פלורנטין, שהייתה מרכז תרבותי חשוב באיטליה באותה תקופה. העיר הייתה ידועה בזכות האוכל המשובח שלה, ובמיוחד בעוגיות ובמאפים.
עוגיות פלורנטין מרשימות במראה שלהן, אבל יחד עם זאת מכינים את העוגיות בקלות ובמהירות.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
כמה טיפים כדי שעוגיות הפלורנטין שלכם יצליחו.
שמים את כל המצרכים חוץ מהשקדים בסיר ומבשלים לנוזל, חשוב שהסוכר ימס.
אחרי שהכל מעורבב היטב, תעבירו לנייר אפייה ותשטחו את הבלילה שתהייה שטוחה.
הכנתי את הבלילה פעמיים, כרגיל, כדי להיות בטוחה בכמויות. בפעם הראשונה הכנתי בתבנית יותר קטנה, השכבה יצאה טיפה עבה. תשימו בתבנית רחבה יותר, תהייה שיכבה קריספית ונהדרת.
12-15 דקות בתנור ותשגיחו שהעוגיות לא ישרפו. הן משנות צבע.
אחרי האפייה מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות לנוח שיתייצבו. אחרי זה אפשר גם לצפות את חלקן בשוקולד, כל ביס – מושלם.
עוגיות פלורנטין בסיבוב הראשון בתבנית הקטנה
ככה נראות העוגיות כשהן שמנמנות
שלא יהיה ספק, הן טעימות אש
אבל תראו את העובי כאן, יצאו דקות פריכות, נפלאות
אפשר לטבול אותן בשוקולד – שידרוג טעים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוגיות פלורנטין שמכינים בעשר דקות, סיבוב בתנור ויש לכם עוגיות נפלאות לט"ו בשבט
עוגיות פלורנטין מ-5 מצרכים בלבד
עוגיות פלורנטין מ-5 מצרכים בלבד
סוויט דוליIngredients
- רבע כוס סוכר
- 2 כפות דבש
- 50 גרם חמאה
- חצי כוס שמנת מתוקה
- 200 גרם שקדים פרוסים
Instructions
- שמים בסיר את הסוכר, הדבש, חמאה ושמנת מתוקה ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס
- מערבבים מדי פעם עד שהבלילה משנה צבע
- מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים הכל ביחד
- על נייר אפייה יוצקים את הבלילה ומשטחים אותה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כ12-15 דקות עד שהעוגיות משחימות
- מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר, להתייצב.
- רק כשהן קרות, חותכים לפסים וקוביות
- אפשר לטבול את העוגיות בשוקולד מומס - טעים אש! חג שמח וטעים.