תאנים צלויות עם גבינה ודבש מנה נפלאה לקראת החגים. היא יכולה להיות מנה ראשונה, או גם קינוח. מנה מרשימה ביופיה ונהדרת בטעמה.
המתיקות הטבעית של התאנים בשלות, המלוחה העדינה של הגבינה והמתיקות העשירה של הדבש יוצרים הרמוניה מושלמת על החיך וביס מושלם.
התאנים הרכות והמתוקות, הגבינה המתפוררת והדבש הסמיך, יוצרים מרקמים מגוונים, והאורחים שלכם בטוח יגידו ואו כשיראו את המנה.
טעים באינסטגרם שלי. בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
המנה הזאת קלה להכנה ודורשת רק כמה מצרכים בסיסיים, אבל כדי שתצליח הנה כמה כללים חשובים.
תבחרו תאנים בשלות ורכות, עם קליפה חלקה ויפה.
אפשר להכין עם מגוון סוגי גבינות, אני הכנתי עם פטה בולגרית. אפשר כמובן עם הגבינה הכחולה או גבינת עיזים, מה שאתם מעדיפים ניתן להוסיף לתערובת אגוזים קצוצים, או עלי טימין אם אתם אוהבים.
הכנתי למשפחה, וזו היתה הצלחה אדירה. הם מאד אהבו.
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לראש השנה? בבקשה
מתכונים לראש השנה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן91– מתכונים לווטצ'אפ
תאנים עם גבינה צלויות בתנור עם דבש הן מנה קלה להכנה, טעימה ובריאה. היא מושלמת לכל אירוע ותמיד תרשים את האורחים שלכם.
תאנים צלויות עם גבינה ודבש
תאנים צלויות עם גבינה ודבש
סוויט דוליIngredients
- 10 תאנים טריות
- 50 גרם גבינת פטה/גבינה כחולה
- 3 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- 3 כפות דבש
Instructions
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- שוטפים את התאנים ומייבשים היטב
- חותכים את החלק העליון של התאנה וחורצים פסים לאורך ולרוחב התאנה
- מפזרים ומכניסים גבינה לתוך התאנה
- מזליפים שמן זית ופלפל שחור גרוס
- מניחים את התאנים על נייר אפיה ולתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כעשר דקות עד שהגבינה נמסה
- מוציאים מהתנור ומזלפים מעל כל תאנה דבש. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. בתיאבון!