מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
קציצות פרסה

אחחחח איך הריח שלהן מזכיר את הבית של אמא בערב החג... אין על קציצות פרסה! הכנתי לכם את המדריך המוש-לם להכנת קציצות בגירסה צמחונית, טבעונית וללא גלוטן. חג שמח!

שתף
הדפסה
קציצות פרסה
מה צריך

2 ק”ג פרסה
500 גרם בשר טחון
1 ביצה
כפית מלח
קורט  פלפל שחור
חצי כוס חד פעמית קמח מצות או בראש השנה פירורי לחם

סוויט טיפ

גירסה צמחונית:
מכינים בדיוק אותה דבר ללא הבשר.

גירסה טבעונית וללא גלוטן:
להוריד את הבשר והביצים ולהוסיף לתערובת הפרסה
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך.

גירסה לפסח:
להחליף את פרורי הלחם בקמח מצה.

גירסת אפיה:
כן בהחלט ניתן לאפות, על נייר אפיה לרסס ספריי שמן ולהניח הקציצות ולאפות
אבל מודיעה מראש שזה לא אותו הטעם!

מה צריך

2 ק”ג פרסה
500 גרם בשר טחון
1 ביצה
כפית מלח
קורט  פלפל שחור
חצי כוס חד פעמית קמח מצות או בראש השנה פירורי לחם

סוויט טיפ

גירסה צמחונית:
מכינים בדיוק אותה דבר ללא הבשר.

גירסה טבעונית וללא גלוטן:
להוריד את הבשר והביצים ולהוסיף לתערובת הפרסה
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך.

גירסה לפסח:
להחליף את פרורי הלחם בקמח מצה.

גירסת אפיה:
כן בהחלט ניתן לאפות, על נייר אפיה לרסס ספריי שמן ולהניח הקציצות ולאפות
אבל מודיעה מראש שזה לא אותו הטעם!

קציצות פרסה

בתור צאצאית ליוצאי  סלוניקי-יוון קציצות פרסה היו מאכל חובה אצלנו על שולחן החג. בראש השנה ובפסח – קציצות פרסה חובה.
לכבוד ראש השנה החדשה הכנתי לכם את המדריך המצולם המוש-לם להכנת קציצות פרסה.
תוכלו לראות את הסרטון כאן:

כבוד לקציצות פרסה שלי שהופיעו בפריים טיים בערוץ 2!

 

אין ראש השנה ופסח בלי פרסה!

הלך בעלי השוקה לקנות פרסה, חזר עם פרסה או כרישה בפי העם.
אני מסתכלת ורואה שרוב הגבעולים הירוקים נעלמו.
“איפה העלים הירוקים?” שאלתי
“עשה לי טובה הירקן וזרק לפח”, ענה בטבעיות.
או! פה הקאץ’, כמו שאחותי למדה אותי. רובנו זורקים את הירוק אבל!! הטעם הוא בירוק.
אז חברימים, שהמוכר לא יעשה לכם טובה ויזרוק את הירוקים, שישאיר.

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה

העבודה הקשה בפרסה זה הלפני.
לשטוף-לשטוף-לשטוף, להוציא את כל החול מהעלים.
יש הרבה עלים כי אחרי הבישול,
המים יורדים ונשאר כלום פרסה.

כל פעם מחדש, אני נקרעת מצחוק,
כשאחותי גומרת לטגן את הקציצות, מתקשרת
ובקול מבועת שואלת –
“תגידי, את חושבת שתשעים(!!!!) קציצות יספיקו?”

לא אחותי, תשעים קציצות פרסה לא יספיקו חחח

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה

בשביל להכין תשעים קציצות פרסה, עליכם לקנות 5 ק”ג פרסה.
אבל בוא נגיד שאתם לא רוצים 90 קציצות ומספיק לכם פחות.

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה

בכלל, כל אחד אוהב את הפרסה שלו בצורה שונה.
יש כאלה שמוסיפים יותר בשר (על 4 ק”ג פרסה 1 ק”ג בשר טחון)
יש כאלה שאוהבים בלי בשר בכלל,
אני הולכת על האמצע.

אם בזמן הטיגון מסתובבים אנשים בבית,
ברור שהכמות הסופית יורדת.
זה בעיה כי הן נחטפות בעודן חמות.
אם משאירים את הקציצות לבד במקרר זהירות, הן לא נשארות.
או בעברית פשוטה פלא שאחותי מכינה מראש תשעים קציצות פרסה?? (:
מאז שיש לנו במשפחה טבעונים, צמחוניים ואנשי הללא גלוטן
תוכלו למצוא למטה גירסאות איך להכין את הקציצות בצורה המתאימה לכם.

הפסח הזה הקציצות האלה הפכו להיסטריה ברשתות החברתיות.
היה להן כבוד בערוץ 2 פריים טיים -הסרטון למעלה
ובפינתנו בואו נראה איפה פרסמו את הסוויט ווקשה(:

ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לראש השנה רק ללחוץ  כאן
מתכונים לראש השנה

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו81 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

הקוצץ שתוכלו לקצוץ איתו הכל!
בשר, ירקות, אגוזים, שקדים – הוא אש!
סרטון הדגמה תמצאו כאן 

קוצץ חשמלי – 300 MASTER SLICER PULSE
209 ₪

מתכון נוסטלגי לקציצות פרסה

קציצות פרסה 

 

 מה צריך בשביל קציצות פרסה?

2 ק”ג פרסה
500 גרם בשר טחון
1 ביצה
כפית מלח
קורט  פלפל שחור
חצי כוס חד פעמית קמח מצות או בראש השנה פירורי לחם

איך מכינים קציצות פרסה?
שוטפים היטב את עלי הפרסה.
שמים בסיר ומרתיחים עד שהעלים משנים צבעם.
אחרי ההרתחה, שמים הפרסה במסננת ונותנים לפרסה להגיר מים.
טוחנים הפרסה. כשאני אומרת טוחנים יש כמה אפשרויות.
דודי, יעקב חנוכה, קוצץ דק-דק עם הסכין.
אחותי ואני טוחנת במכונת בשר, ניתן לטחון גם עם מערבל-מוט, כל אחד והפרסה שלו.
אחרי הטחינה לשים שוב במסננת ולסחוט לפרסה את הצורה.
שמים בקערה את הפרסה הטחונה/קצוצה ומוסיפים בשר טחון, ביצה, מלח ופלפל.
אני נוהגת להוסיף קמח מצות בפסח ובראש השנה – פרורי לחם.
העיסה קצת רכה אבל תשימו לב שתחזיק את עצמה כשתכינו הקציצות.
מחממים שמן במחבת וכשזה חם מטגנים הקציצות. רואים ששחום, הופכים לצד השני.
בסיום הטיגון, להעביר לצלחת עם נייר סופג.
כל ביס חלום\!

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?