מתכון לדייסת סולת קלאסית היא התשובה המנחמת והטעימה לחורף. אני, באופן אישי, משתגעת על דייסות. בחורף, מחממים סיר שמים חלב, סולת ותוך חמש דקות, הידיים מקיפות את הכוס, והדייסה מחממת את הגוף והנשמה.
דייסת סולת היא אופציה מצוינת לארוחת בוקר או ערב בחורף וקלה מאד להכנה.
בואו לאינסטוש שלי – תראו איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
כלל חשוב, אחרי ששמים את החלב והסולת בסיר ומבשלים, לא הולכים לטייל בבית או לסדר ארונות. עומדים ומערבבים כדי שלא יהיו גושים וגם כדי שהדייסה שלנו לא תגלוש. שומרים עליה.
ככה אנחנו כבר מתחילים להתחמם. היא באמת נפלאה. חמה ומנחמת. הקינמון שמפזרים עליה משביח את טעמה.
ושתדעו, סולת מכילה ויטמינים ומינרלים חשובים, כמו ברזל ומגנזיום. גם בריאה!
הכנת דייסת סולת היא פשוטה ומהירה. אפשר להכין אותה תוך מספר דקות, ואין צורך במצרכים רבים או מורכבים, אני מוסיפה סוכר וניל לשדרוג הטעם.
ממליצה בעת הבישול לטעום טיפה מהתערובת, אולי תרצו להוסיף סוכר או דבש כדי שהדייסה תהייה יותר מתוקה.
אפשר להוסיף לדייסת סולת מגוון תוספות, כמו פירות יבשים, אגוזים, זרעים, קינמון, דבש או סירופ מייפל. כל אחד יכול להתאים את הדייסה לטעמו האישי.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו75 כאן- מתכונים לווטצא'פ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
דייסת סולת היא ארוחה חורפית מצוינת, מחממת, משביעה, מזינה וקלה להכנה
דייסת סולת קלאסית עם קינמון מעל – נפלאה בטעמה
מתכון לדייסת סולת קלאסית

מתכון לדייסת סולת קלאסית
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות חלב
- 1 סוכר וניל
- 2 כפיות סוכר
- 4 כפות סולת
- 1 כפית קינמון
Instructions
- יוצקים לסיר את החלב
- מוסיפים סוכר, סוכר וניל וסולת ומבשלים על אש בינונית
- מערבבים ושמים לב שלא נוצרים גושים. אפשר לטעום בשביל לראות אולי אוהבים אם יותר סוכר
- כשהדייסה מסמיכה, מורידים מהאש ויוצקים לכוסות
- מפזרים מעל קינמון. אפשר כמובן להוסיף שוקולד מגורד, או אולי דבש. מה שאוהבים. בתיאבון.