כרוב אפוי בתנור מושלם הוא לא עוד סתם תוספת. זוהי מנה בפני עצמה, שמצליחה לשלב פשטות מדהימה עם טעמים נהדרים.
אחרי הטרנדים של הסטייק כרוב שהכנו בתנור, הגענו לדרך הכי קלה לאפיית הכרוב בתנור. פשוט קוצצים דק דק ומתבלים. אל תהססו להוסיף תבלינים זה יעשיר את טעם הכרוב.
אם אתם תוהים למה כדאי לכם להכניס את הכרוב לתנור במקום לבשל או לאדות אותו, הנה כמה סיבות מעולות:
בזמן האפייה, סוכרי הכרוב הטבעיים מתקרמלים. התהליך הזה מעניק לכרוב טעם מתקתק ועשיר, שמשתלב נפלא עם המליחות והתיבול.
ההכנה של כרוב אפוי דורשת מינימום מאמץ. פשוט חותכים את הכרוב לפרוסות או חתיכות קטנות, מתיזים שמן פאם ותבלינים, ומכניסים לתנור. אין צורך לעמוד ליד הסיר ולערבב. התנור עושה את כל העבודה בשבילכם, ומשאיר לכם זמן פנוי לעיסוקים אחרים.
הכרוב האפוי הוא בסיס מצוין שניתן להתאים למגוון רחב של טעמים. מה שאתם אוהבים. אפשר לתבל אותו בסגנון קלאסי עם מלח, פלפל או ללכת על כיוון פיקנטי עם פפריקה חריפה, שום, כמון וטימין.
אני השתמשתי בתבלינים קלאסיים כמו אורגנו, זעתר, בזליקום ויצא נהדר.
הכנתי לכם סרטון כדי שתוכלו לראות בדיוק איך הכנתי
כרוב הוא ירק עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. אפייה היא דרך בריאה במיוחד להכין אותו, כיוון שהיא דורשת מעט שמן ושומרת על ערכיו התזונתיים. הוא משביע ודל קלוריות, מה שהופך אותו לתוספת נהדרת לכל ארוחה, בין אם אתם מנסים לשמור על המשקל או פשוט לאכול בריא יותר.
כדי שיהיו פחות קלוריות השתמשתי בתרסיס שמן פאם על בסיס שמן קנולה – 3 קלוריות להתזה. הכי דל קלוריות שאפשר. יצא טעים אש!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן 82– מתכונים לווטצ'אפ
3 קערות נירוסטה מוזהבות לאירוח
מושלמות לאירוח בראש השנה
לפרטים ורכישה
3 קערות נירוסטה מוזהבות לאירוח
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אז אם אתם רוצים מנה שהיא גם טעימה בטירוף, גם קלה להכנה וגם בריאה – כרוב אפוי בתנור הוא הבחירה המושלמת
המתכון בשיתוף "פאם"
כרוב אפוי בתנור מושלם
כרוב אפוי בתנור מושלם
סוויט דוליIngredients
- 1 תרסיס שמן פאם על בסיס קנולה
- חצי כרוב לבן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית בזליקום יבש
- 1 כפית זעתר
Instructions
- קוצצים את הכרוב דק דק ומעבירים לקערה
- מפרידים בין העלים הקצוצים ומתיזים תרסיס שמן פאם
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים הכל ביחד
- שמים נייר אפייה על תבנית ומפזרים את הכרוב עם התבלינים
- מתיזים שוב תרסיס שמן פאם
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הכרוב
- אופים כשלושים דקות עד שהוא מתרכך, מוציאים, אוכלים הוא נהדר! בתיאבון.