מתכון לעלי פילו ממולאים בגבינה מתוקה הם טעימים, פריכים פשוט נפלאים.
אחרי שפירסמתי את המתכון לפילו ונטלה שתי מילים – עלי פילו ממולאים בשוקולד
מיכל אבשלום שורץ שלחה לי את התמונה הזו- עלי פילו ממולאים בגבינה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
ישר ביקשתי מתכון(:
מיכל המקסימה שצילומי האוכל שלה תמיד מפארים את הפייס
סיפרה במיידית איך הכינה ואני הלכתי להכין.
במתכון המקורי מיכל השתמשה בקופסה אחת של ריקוטה עם 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
מכיוון שעבדתי עם יותר עלים ועם כמות גדולה יותר
הכפלתי את כמות הגבינה ואבקת האינסטנט.
התוצאה מופלאה. כמו בלינצ'יסים רק באפוי. טעימים טעימים!
מה שכן, כשנגמרה לי גבינת הריקוטה עברתי לגבינת 5%. טעות!
בגלל שהעלים דקים הם לא יכולים להחזיק את הגבינה
הבצק משתטח והגבינה נמסה. טעים אבל לא נראה יפה
גבינת הריקוטה בגלל שהיא מוצקה שומרת על צורת העלה.
ניתן להשתמש גם בגבינת כנען.
לעוד מתכונים עלי פילו ממולאים מתוקים כאן
מתכונים מתוקים שמכינים עם עלי פילו
עוד מתכונים לשבת בבוקר
כמו פנקייקים ולחם פודינג כאן
מתכון לפנקייק
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לעלי פילו ממולאים בגבינה מתוקה
מה צריך בשביל עלי פילו עם גבינה מתוקה?
חצי חבילת עלי פילו
500 גרם גבינת ריקוטה 5%
1 כף אבקת סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
ספריי שמן
אבקת סוכר
איך מכינים עלי פילו עם גבינה מתוקה?
מחממים תנור ל -180 מעלות.
בקערית מערבבים את הגבינה עם אבקת הסוכר ואבקת האינסטנט פודינג וניל.
העיסה יוצאת כמו משחה עבה.
פותחים את קופסת עלי הפילו.
מוציאים את העלים ומכסים אותם במגבת שלא יתייבשו בזמן שאתם עובדים עליהם.
לוקחים עלה פילו, מניחים על משטח העבודה ומרססים אותו בשמן.
לוקחים עלה נוסף, מניחים על עלה הפילו הראשון ומרססים שוב בשמן.
מורחים שכבת גבינה על העלה.
מגלגלים כמו רולדה ארוכה.
מניחים את הרולדה בתבנית משומנת.
ממשיכים הלאה אותו דבר.
לוקחים עלה פילו מניחים על משטח העבודה, מרססים בשמן.
מניחים עליו עלה נוסף, מרססים בשמן ומורחים שכבת גבינה.
על כל שני עלים מורחים את שכבת הגבינה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים אותם כרבע שעה עד שמשחימים.
מוציאים מהתנור, נותנים להם להתקרר ומפזרים אבקת סוכר.
תהנו חברימים!