מתכון לטחינה רגילה וטחינה ירוקה.
בתור ילדה, אמא שלי היתה מלכת המטבח ושלטה בו ביד ברזל, הדבר היחיד שראיתי את אבא שלי מכין זה טחינה ומיונז של פעם.
היה עומד ליד הבלנדר, שופך בפנים כל מיני דברים, מכניס קצת מזה, קצת מההוא, מפעיל את הבלנדר ברעש נוראי ובסוף היתה יוצאת משחת קסם לבנה הורסת בטעמה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
סבתא גלילה, שלימדה אותי איך מכינים חומוס כמובן סיפרה איך היא מכינה טחינה.
היא בכלל לא משתמשת במעבד מזון, מערבבת הכל ביד. שנים כבר ככה. והטחינה שלה מופלאה בטעמה.
הטחינה כמו שאתם יודעים מפוצצת בויטמינים והיא נחשבת למאכל בריאות.
איך מכינים טחינה? ואיך מכינים טחינה ירוקה?
טחינה ירוקה מכינים כשטוחנים את הטחינה עם פטרוזיליה ביחד.
שמים במעבד מזון, טוחנים עם כל התבלינים ויש לכם טחינה ירוקה טעימה-טעימה.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו4 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מתכונים לסלטים מצויינים לחצו כאן
מתכונים לסלטים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

מתכון לטחינה רגילה וטחינה ירוקה
איך מכינים טחינה רגילה?
1 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים קרים!
מלח לפי הטעם
2 כפות לימון סחוט
3 שיני שום
שמים הכל ביחד במעבד מזון ומפעילים מספר דקות והטחינה מוכנה.
טועמים ואם צריך מוסיפים עוד קצת מים או לימון לפי הטעם.
שומרים בקופסה סגורה במקרר.
איך מכינים טחינה ירוקה?
1 כוס גדושה פטרוזיליה קצוצה דק (כוס חד פעמי חמה) או זר פטרוזיליה גדול
1 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים קרים
מלח לפי הטעם
2 כפות לימון סחוט
3 שיני שום
שמים את הפטרוזיליה במעבד מזון וקוצצים דק דק
מוסיפים את הטחינה הגולמית המים וכל יתר התבלינים ומפעילים את מעבד המזון
עד שהטחינה נעשית ירוקה.
שומרים כשבוע בקופסה סגורה במקרר.
טעים-טעים!