עוגת משמשים בחושה רכה וטעימה הכנתי לכבוד עוגת המישמשים הקצרה.
לפני כל הסיפורים הכנתי לכם סרטון איך מכינים עוגת משמשים בחושה
תוכלו לראות כאן:
הילדות שלי עברה עלי בקריית אליעזר בחיפה, במדשאות דשא עצומות ויער פראי מאחורי הבית, ככה זה נראה לי בכל אופן, המקום הכי קסום על אדמות.
מדי יום ירדתי לשחק בדשא, שנראה לי נצח לחצות אותו מצד לצד.
לנו הקטנים הרשו לשחק רק בצד שמאל של הדשא. צד ימין היה הצד של הגדולים שם שיחקו כדורגל ולנו הקטנות אסור היה להתקרב לשם. מקום קסום לגדול בו.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
עברו שנים והשבוע נזדמן לי להיות בקריית אליעזר בשכונה שלי שוב. בעיניים מפוקחות ראיתי שמדובר על "שיכוני רכבות" שבין בנין לבנין מפרידה רצועת דשא לא גדולה במיוחד, בחלק מהבתים בנו תוספות בניה בחלק לא והכיעור בבנייה נראה שם בהתגלמותו.
שום זכר למה שדמיינתי מהילדות.
חייבת להודות שהאכזבה היתה קשה. הסתכלתי ולא האמנתי שזו המדשאה שנראתה לי הכי גדולה והכי יפה בעולם. אבל, נשארו לי הזכרונות וזה הכי חשוב.
תקופת המישמשים היא תקופה קצרה. לי זה נראה שהם עוד לא הגיעו וכבר הולכים.
לא כולם אוהבים מישמשים ואני לא מבינה איך אפשר שלא לאהוב אותם.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו27 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
עוגת משמשים בחושה ורכה, היא העוגה החדשה שלכם ליד הקפה.
עוגה בחושה טעימה ורכה שהכנסתי משמשים לתוכה.
מעל פיזרתי סוכר חום כדי להוסיף מתיקות לעוגה.
להכנת ריבת משמשים לחצו כאן –
ריבת המשמשים
להכנת עוגת משמשים בטעם של פעם לחצו כאן –
עוגת משמשים בטעם של פעם
לאחר האפיה בגלל הכובד המשמשים יורדים לתחתית העוגה
אבל הטעם הנהדר נשאר גם למעלה וגם למטה.
עוד מתכונים לעוגות בחושות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות בחושות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת משמשים בחושה רכה וטעימה
מה צריך בשביל עוגת משמשים בחושה?
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
1 שמנת מתוקה – 250 גרם – ניתן להמיר לכוס מיץ תפוזים לגירסת פרווה
כוס וחצי קמח תופח
כף סוכר חום
כ-6 משמשים ללא חרצנים חתוכים לחצי
לקישוט אפשר מעט אבקת סוכר
איך מכינים עוגת משמשים בחושה?
בקערה מערבבים את הביצים עם כוס סוכר וסוכר וניל.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים את השמנת המתוקה מערבבים
בסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לשתי תבניות אינגלישקייק
את המשמשים פשוט מטמינים בבלילה אחד אחרי השני
מפזרים את הסוכר החום מעל התערובת
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגות.
אופים כשלושים וחמש דקות עד ארבעים דקות.
בודקים עם קיסם שהעוגה יבשה ומוציאים לקרר.
אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.
עוגה חלומית! תהנו!!