סְפוֹלְיָאטֶלֶה מאפה שכבות דקיקות של פילו

סְפוֹלְיָאטֶלֶה מאפה שכבות דקיקות של פילו ממולא בגבינה ושוקולד זה המאפה הממכר החדש שלכם

שתף
הדפסה
סְפוֹלְיָאטֶלֶה מאפה שכבות דקיקות של פילו
מה צריך

1 חבילה בצק פילו מופשר (500 גרם)
200 גרם חמאה מומסת – נוזלית
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
2 כפות אבקת סוכר
100 גרם שוקולד מריר
לקישוט – אבקת סוכר

סוויט טיפ

הכנות מוקדמות – מפשירים בלילה את חבילת עלי הפילו במקרר.

מכל כמות הפילו יהיו לנו כ – 30 יחידות.

מה צריך

1 חבילה בצק פילו מופשר (500 גרם)
200 גרם חמאה מומסת – נוזלית
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
2 כפות אבקת סוכר
100 גרם שוקולד מריר
לקישוט – אבקת סוכר

סוויט טיפ

הכנות מוקדמות – מפשירים בלילה את חבילת עלי הפילו במקרר.

מכל כמות הפילו יהיו לנו כ – 30 יחידות.

סְפוֹלְיָאטֶלֶה מאפה שכבות דקיקות של פילו

סְפוֹלְיָאטֶלֶה מאפה שכבות דקיקות של פילו הכנתי לכבוד השנה החדשה.
מצאתי לנו קינוח, מאפה טעים-טעים, ממכר ברמות
ואחרי שתקראו תראו שזה גם ממש אבל ממש קל להכנה.

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

בואו נכיר מילה חדשה באיטלקית – סְפוֹלְיָאטֶלֶה
ואתם, בואו תכירו את ההתמכרות החדשה שלכם.

סְפוֹלְיָאטֶלֶה מאפה שכבות דקיקות של פילו

אמרו שנית –

סְפוֹלְיָאטֶלֶה
סְפוֹלְיָאטֶלֶה מאפה שכבות דקיקות של פילו בואו נחלק את זה להברות.
כדי שתשננו היטב את שם ההתמכרות.
סְפוֹ
לְ יָא
טֶלֶה.

ומה זה בעצם סְפוֹלְיָאטֶלֶה ?
מאפה שכבות דקיקות של פילו ממולא בקרם גבינה או שוקולד.
סְפוֹלְיָאטֶלֶה מאפה שכבות דקיקות של פילו הכל התחיל כשמעיין בקרמן שלחה לי תמונה של סְפוֹלְיָאטֶלֶה,
עם בתי המאפה שמוכרים את הקסם המופלא הזה.
איך שראיתי את התמונה ידעתי שאני חייבת, פשוט חייבת להכין את הפלא הזה,
והתחלתי לנבור איך להכין.

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן 60 – מתכונים לווטצא'פ

 

אני הכנתי עם עלי פילו.
הנה סרטון שתראו איך מכינים את הסְפוֹלְיָאטֶלֶה במדוייק.

דרך ההכנה היא די פשוטה,
מורחים עלה פילו עם חמאה מומסת, מגלגלים את העלה לרולדה דקה
ועוד פעם – מורחים חמאה על עלה הפילו שמים את הרולדה הקודמת ומגלגלים.
ככה עלה על עלה שבע או שמונה פעמים.
אחרי שסיימנו רולדה אחת עוברים לשניה אותו דבר בדיוק.
פורסים את הרולדה לפרוסות
ומכל פרוסה יוצרים קונוס.
עם האצבע דוחפים את המרכז החוצה ועם האצבעות מושכים את הבצק.
סבלנות היא מילה המפתח פה אבל אין ספק התוצאה שווה הכל.
המילוי הוא עם גבינת ריקוטה שחלק מערבבים עם שוקולד
בגלל יציבות הגבינה היא שומרת על הבצק "שיעמוד".
אני אוהבת לראות את התגובות של המשפחה שלי כשהם טועמים,
ישר אחרי הביס הראשון אני יודעת אם זה שווה,
וכשראיתי את הפרצופים אחרי הביס הראשון ידעתי שיש לי פה הצלחה בטוחה!

או אם אתם רוצים סתם עוגות בבקשה – מתכונים לעוגות

כשהסְפוֹלְיָאטֶלֶה יוצאים מהתנור חמים, מפזרים עליהם אבקת סוכר
והרעש של הפיצוח בפה מתערבב עם הטעמים
ואתם יודעים, פשוט יודעים שלהכין את זה היה שווה!

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

סְפוֹלְיָאטֶלֶה מאפה שכבות דקיקות של פילו

סְפוֹלְיָאטֶלֶה מאפה שכבות דקיקות של פילו

 

 

סוויט טיפ:
הכנות מוקדמות – מפשירים בלילה את חבילת עלי הפילו במקרר.

מכל כמות הפילו יהיו לנו כ – 30 יחידות.

מה צריך בשביל סְפוֹלְיָאטֶלֶה מאפה שכבות דקיקות של פילו?

1 חבילה בצק פילו מופשר (500 גרם)?
200 גרם חמאה מומסת – נוזלית
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
2 כפות אבקת סוכר
100 גרם שוקולד מריר
לקישוט – אבקת סוכר

איך מכינים סְפוֹלְיָאטֶלֶה מאפה שכבות דקיקות של פילו?

הכנות למילוי:
את גבינה הריקוטה מערבבים עם אבקת הסוכר.
ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים קצרים.
מחלקים את כמות הגבינה לשתי קעריות קטנות:
באחת תהיה רק גבינה
בקערית השניה נערבב גבינה עם השוקולד המומס.
ככה נוכל למלא חלק עם גבינה וחלק עם גבינה ושוקולד.
פורסים את עלי הפילו על משטח העבודה .

מורחים על עלה הפילו חמאה מומסת ומתחילים לגלגל לרולדה ארוכה.
כמסיימים שמים בצד.
מברישים עלה פילו נוסף בחמאה ומניחים את הרולדה שהכנו על הדף ומגלגלים לרולדה עבה יותר.
באותו האופן מברישים עוד עלה פילו בחמאה,
שמים את הרולדה עם שני עלי הפילו המגולגלים ומגלגלים הדוק עם העלה הנוסף.
חוזרים על הפעולה 7 או שמונה פעמים עד שהרולדה עבה.

מתחילים שוב מההתחלה וככה יהיו לנו בסוף שתי רולדות ארוכות של עלי פילו.
פורסים את הרולדות לפרוסות בעובי סנטימטר עד סנטימטר וחצי כל פרוסה.
ועכשיו מתחילה העבודה.
לאט לאט עם האצבע דוחסים את הפינה החוצה ויוצרים קונוס ארוך.
עדינות זה שם המשחק. לאט לאט יוצרים קונוס ארוך.
כשיש לנו קונוס ממלאים עם כפית את הקונוס
ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.

חוזרים על הפעולה ומכינים את כל המאפים חלק עם גבינה וחלק עם שוקולד.
מסדרים על נייר אפיה אחד אחרי השני.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כרבע שעה עד עשרים דקות
עד שהמאפים משחימים.
מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

תהנו!

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים