מרק ירקות עם עדשים כתומות הוא מרק חלומי!
מרק שמחמם את הלב בחורף, הוא מזין, טעים ובריא,
מרק ירקות עם עדשים כתומות שעושה שמח בפה.
למרק ירקות עם עדשים כתומות מגיע סיפור כתום.
כשבעלי היה ילד קטן כדי לשמור על בריאותו הכינה לו חמותי מדי יום כוס מיץ גזר.
מדי יום, כוס מיץ גזר.
היום אנו יודעים כמה מיץ גזר חשוב.
מיץ גזר יש לו יכולות של חיזוק העצמות, שיפור מראה העור,
המרצת מערכת העיכול ושיפור חילוף החומרים והוא מצויין לניקוי הכבד,
חמותי ידעה כמה מיץ הגזר בריא אולם כעבור מספר שבועות, כפות הידיים של הילד הפכו לכתומות.
דואגת מאד לקחה את הילד לרופא וחששה שליד יש צהבת.
מסתבר שלא, לילד לא היתה צהבת, אחת התופעות של שתיית מיץ הגזר מדי יום,
גרמה לידיים כתומות אצל הילד.
אז כדי שלא יהיו לכם ידיים כתומות אבל יהיה לכם מרק בריא ומזין לחורף,
נוסיף למרק הירקות עדשים כתומות. ואי כמה שהוא טעים!

עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מרקים
מתכונים שונים למרק ירקות בגירסאות שונות תמצאו כאן – מרק ירקות
לעוד מתכונים עם ירקות רק לחצו כאן
מתכונים לירקות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מוזמנים לקהילת האוכל עם המון מתכונים טעימים
"אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם אתם מוזמנים לכאן – אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מרק ירקות עם עדשים כתומות
מה צריך למרק מרק ירקות עם עדשים כתומות?
1 בצל קצוץ לריבועים
3 כפות שמן
2 גבעולי סלרי עם העלים
2 גזרים חתוכים לריבועים
3 זוקיני/קישואים חתוכים לריבועים
1 תפוח אדמה חתוך לריבועים
כוס דלעת מגורדת
כוס שעועית ירוקה חתוכה
כוס עדשים כתומות
מלח ופלפל לפי הטעם
3-4 כוסות מים
איך מכינים המרק ירקות עם עדשים כתומות?
יוצקים את השמן לסיר, מוסיפים בצל מאדים את הבצל בסיר.
מוסיפים את הירקות ומטגנים את הירקות מספר דקות.
הטיגון הקל מחזק את טעם הירקות ונותן למרק טעם נפלא.
שוטפים את העדשים היטב.
מוסיפים מים, סלרי, מלח ופלפל ואת העדשים הכתומות.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
נו טוב, פחות משעה, ארבעים דקות מספיק.
מרק שמתאים בול לימות החורף.
תהנו אהובות ואהובים!