עוגת פרג ושוקולד כשרה לפסח, מגיעה עם סרטון של שתי דקות איך מכינים את העוגה
הנה תוכלו לראות כאן
לפני שנים הלכתי לבקר את דודתי אסתר האהובה, שהיתה אלופה בהכנת עוגות.
באחת משיחות הטלפון שלי אמרה לי:"תשמעי, יש לי עוגה ממש דיאטטית!"
כבר אז לפני שנים נושא המשקל עלה כל פעם על הפרק מחדש.
"מה פירוש דיאטטית?" שאלתי בנימוס, כי ידעתי שדודה אסתר אצלה הכל בשפע.
"אין קמח בכלל!"
"באמת? אז מה כן יש?"
"אה, יש חמאה, יש קצפת, אבל אין קמח!"
כן זו היתה דודתי האהובה.
"דוריניקה, הכנתי עוגה לפסח שאת חייבת לבוא לטעום, עם פרג ושוקולד"
מכיוון שאנחנו מדברים על מעל שלושים שנה לאחור,
את הקניות דודה אסתר היה עושה במכולת השכונתית
וכבר אז המוכר היה מזמין במיוחד עבורה שוקולד מריר, כי ידע על חיבתה להכנת עוגות.

העוגה קלה להכנה ואחרי האפייה היא רכה ועסיסית.
מתכונים לעוגות וקינוחים כשרים לפסח
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ואם אתם לא יודעים מה לבחור בבקשה תפריט מתכונים מחכה לכם
תפריט מתכונים
עוגת פרג ושוקולד כשרה לפסח
סוויט טיפ:
הכמות מתאימה לתבנית 24.
אני אפיתי בתבנית קטנה יותר ובנוסף הכנתי עוד 6 קאפקייקס.
מה צריך בשביל עוגת פרג ושוקולד כשרה לפסח?
3 ביצים
כוס סוכר
חצי כוס שמן
1 שמנת מתוקה
200 גרם פרג טחון – טרי!
100 גרם שוקולד מריר מגורד
200 גרם קמח תופח כשר לפסח
חצי כוס חלב
להכין גאנש שוקולד:
200 ג' שוקולד
1 שמנת מתוקה
מרתיחים שמנת מתוקה, שמים בתוכו את השוקולד, מכבים את האש ושוכחים לעשר דקות.
לאחר מכן מערבבים היטב לעיסה אחידה.
שמים בצד.
נשתמש בחצי כוס גאנש שוקולד.
איך מכינים עוגת פרג ושוקולד כשרה לפסח?
לקערת מיקסר מעבירים שלושה ביצים וכוס סוכר ומקציפים לקצף בהיר ותפוח.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים.
מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים.
מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
מוסיפים את החלב ומערבבים הכל ביחד.
יוצקים לתבנית את העוגה.
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגה ל30 – 40 דקות בערך.
בודקים עם קיסם ואם העוגה יבשה מוציאים מהתנור.
מקררים ויוצקים על העוגה גאנש שוקולד.
חג פסח כשר וטעים!