חביתת ירקות ללא גלוטן נהדרת לארוחת ערב לילדים ולמבוגרים.
אני מאד אוהבת לביבות של ירקות וזה ממש קל להכין אותן.
הפעם החלטתי במקום לביבות, אכין לביבת ירקות אחת גדולה.
אני עובדת עם מעבד מזון.
זורקת פנימה קישואים וגזר וקוצצת דק,
מרוקנת את מעבד המזון, עוברת לבצל ולתפוח אדמה
טוחנת הכל ביחד ומעבירה לקערה.
סוחטת את הירקות כי הם יגירו נוזלים.
מוסיפה ביצים מלח ופלפל ומערבבת הכל ביחד.
מחממת מחבת עם מעט שמן ובשלב הזה הירקות כבר עם נוזלים נוספים,
לוקחת אגרוף ירקות, סוחטת את הנוזלים ומעבירה למחבת.
ככה מעבירה את כל הירקות למחבת.
מבשלים על אש נמוכה ומדי פעם מזיזים את המחבת,
כדי שהעיסה לא תידבק.
כשאתם רואים שהעיסה מוכנה,
שמים צלחת על המחבת,
אומרים על החיים ועל המוות והופכים את החביתה,
עכשיו כשהיא על הצלחת,
מגליצ'ים אותה בחזרה למחבת ומבשלים עוד כמה דקות.
באינסטגרם שלי תוכלו לראות איך הפכתי את חביתת קישואים שהכנתי,
רק ללחוץ כאן – חביתת קישואים.
מחפשים חביתת קישואים נהדרת? בבקשה
חביתת קישואים מהירה ללא גלוטן
עוד מתכונים לירקות תמצאו כאן
מתכונים לירקות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו11 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
חביתת ירקות ללא גלוטן
סוויט טיפ:
יש לסחוט את הירקות לפני שמעבירים למחבת.
מה צריך בשביל חביתת ירקות ללא גלוטן?
2 קישואים
1 תפוח אדמה
2 גזרים
חצי בצל
2 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן זית למחבת לטיגון.
איך מכינים חביתת ירקות ללא גלוטן?
טוחנים את כל הירקות במעבד מזון.
או מגרדים את הירקות במגרדת.
מעבירים את כל הירקות למסננת וסוחטים היטב את המים.
מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ומערבבים הכל ביחד.
בשלב הזה הירקות יגירו מים נוספים,
תסחטו היטב לפני שמעבירים למחבת.
שמים מעט שמן זית במחבת ומחממים.
כשהמחבת חם, סוחטים כל פעם מעט מהירקות ומעבירים למחבת.
ככה מעבירים את כל הבלילה למחבת.
מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות,
מזיזים מדי פעם את המחבת שהחביתה לא תידבק.
כדי להפוך את החביתה, לוקחים צלחת,
מניחים על המחבת מלמעלה אומרים שלוש ארבע והופכים את החביתה על הצלחת.
מחליקים את החביתה בחזרה למחבת ומבשלים עוד מספר דקות עד שהחביתה מוכנה.
ארוחת הערב שלכם תהייה נהדרת!
גירסת אפייה:
להוסיף 2 כפות קורנפלור לערבב הכל ביחד,
לשמן תבנית, להעביר לתנור
ולתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית
ואופים כחמישים דקות עד שהיא מוכנה.