קציצות בשר ברוטב עגבניות, קציצות טעימות, רכות ונהדרות שתמיד מצליחות. קציצות שאוכלים אותם עם חלה טרייה בגלל הרוטב וקשה להפסיק.
קציצות מטוגנות הן תמיד העדפה ברורה במשפחה שלנו אבל קציצות בשר ברוטב עגבניות תמיד לוקחות בהליכה. וחייב אורז לבן ליד. חייב.
לפני שנים עבדתי במשרד, אז עוד הייתי תמימה והאמנתי לכל מה שסיפרו לי. היתה בחורה שתמיד אצלה ניסים ונפלאות. מכירות את אלה? אצלה הכל מושלם. הילדים מושלמים, הילדים אוכלים הכל,הילדים מצטיינים, הכל מושלם. לקח לי זמן להבין שיש פה בעיה והיא לא אצלי, כי אני האמנתי לה. זה קרה דווקא כשהיא סיפרה לי שהיא הכינה סיר ענק של קציצות. ההדגשה היא על ה-ענק. ?הכנתי קערה ענקית עם קציצות ובזמן שטיגנתי כל הזמן אכלו ובסוף עוד נשאר".
הקנאה השפריצה לי כבר מהאוזניים ושאלתי "כמה קילו בשר שמת?" בטוחה שהיו שם חמישה קילו לפחות בקערה ענקית
"חצי קילו בשר ויצאו המון קציצות"
אוקי!! הבנתי. מאותו רגע גם אצלי הכל הפך למושלם אבל אצלנו אי אפשר להכין קערה ענקית מחצי קילו בשר כי רבע קילו יעלם באמת בזמן הטיגון.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
את הקציצות שאתם רואים מכינים מקילו בשר, מוסיפים לבשר תבלינים, מטגנים, מבשלים ברסק עגבניות ויש לכם סיר נפלא לארוחת צהריים.
עוד מתכונים לקציצות תמצאו כאן
מתכונים לקציצות
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו26 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לתפוחי אדמה תמצאו כאן
קציצות בשר ברוטב עגבניות
מה צריך לקציצות בשר ברוטב עגבניות?
1 קילו בשר בקר טחון
1 ביצה
1 בצל טחון
1 תפוח אדמה טחון דק-דק
5-6 שיני שום כתושות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם
לרוטב
1 בצל קצוץ לקוביות
4 כפות שמן זית
1 קופסה עגבניות מרוסקות (400 גרם)
1-2 כף גדושה רסק עגבניות
1-2 כוסות מים
מלח, פלפל שחור
4 שיני שום פרוסות לפרוסות
איך מכינים קציצות בשר מטוגנות רכות ועסיסיות?
מכינים סיר עם רוטב עגבניות
בסיר יוצקים מעט שמן ומכניסים את הבצל הקצוץ, מטגנים את הבצל כחמש דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסות, רסק העגבניות, פטרוזיליה שום מלח ופלפל ומערבבים.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש.
שמים בקערה אחת את כל המצרכים של הבשר עם הבצל הטחון, תפוח האדמה הטחון, ביצה ותבלינים.
בודקים אם חסר מלח או פלפל
משמנים את הידיים ויוצרים קציצות.
מחמים מחבת עם שמן, כשהשמן רותח מכניסים פנימה את הקציצות,
אחרי כמה דקות הופכים לצד השני, מטגנים עוד מספר דקות ועם כף מחוררת מעבירים ישירות לסיר עם הרוטב.
מבשלים את כל הקציצות עם הרוטב כחצי שעה.
בתיאבון אהובות ואהובים!