מרק עדשים שחורות עם אטריות מרק סמיך ונהדרת הכי מרק של חורף.
היתה לי על השיש צנצנת עם עדשים שחורות כבר הרבה זמן והחלטתי שהגיע הזמן להכין מהם מרק.
אני אוהבת לקרא על היתרונות הבריאותיים שיש למוצרי המזון שעושים לי עוד יותר תיאבון לאכול אותם למשל כמו העדשים.
עדשים שייכות למשפחת הקטניות ןהן בעלות התכולה הגבוהה ביותר של חלבונים, ויטמינים, מינרלים, סיבים, ברזל ועוד.
עדשים שחורות זכו לכינויים כגון "עדשי קוויאר בלוגה" וכן "העדשים הטובות בעולם" האמור הוא כמובן בזכות טעמן המשובח ותכולת המרכיבים התזונתיים והבריאותיים.
העדשים השחורות מצויינות לאנשים סוכרתיים כי הן שומרות על רמת סוכרים מאוזנת לאורך שעות רבות.
בזכות תהליך העיכול האיטי של העדשים, הן מקנות תחושת שובע למשך שעות רבות וכן הם מצוינות כמרכיב דיאטטי לשמירה על משקל תקין.
עדשים שחורות מכילות כמות גבוהה של סיבים שמסייעים בספיגת שומנים ותורמים להורדת רמות שומנים בדם.
אתם עוקבים אחרי באינסטוש נכון?
האינסטגרם של סוויטדולי
ועכשיו תגידו לי
אחרי כל היתרונות האלה
לא תרוצו להכין מרק עדשים שחורות עם אטריות?
מי שמעדיף את המרק ללא גלוטן
יכול לוותר על האטריות
מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו66 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
מבצע מטחנת הבשר והדגים עדיין בעיצומו.
המטחנה שקטה במיוחד
עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מתכונים למרקים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מרק עדשים שחורות עם אטריות
![]()
מה צריך למרק עדשים שחורות עם אטריות?
2 כוסות עדשים שחורות
5 כפות שמן
1 בצל
2 קישואים
1 גזר
1 כוס ריבועי דלעת
3 גבעולי סלרי ועלים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כפית כמון
כליטר מים
כוס אטריות דקות
איך מכינים
משרים את העדשים כמה שעות לפני ההכנה.
שוטפים את העדשים.
יוצקים שמן לסיר ומוסיפים ריבועי בצל ומאדים את הבצל.
לאחר מספר דקות מוסיפים ריבועי קישואים, ריבועי גזר, ריבועי דלעת וסלרי
מטגנים את כל הירקות מספר דקות ביחד.
אחרי הטיגון של הירקות ביחד, מוסיפים את העדשים,
מוסיפים מים, מלח, פלפל שחור וכמון ומביאים לרתיחה,
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
אחרי שעה מוסיפים את האטריות עוד עשר דקות בישול על אש נמוכה
והמרק שלנו מוכן וטעים אש!
בתיאבון אהובות ואהובים.
