פשטידת ברוקולי וזיתים כשרה לפסח הכנתי כי צריך להתחיל להתכונן לחג! עוד שבועיים פסח ואני מתחילה עם מרתון מתכונים.
מידי יום יפורסם מתכון שמתאים לפסח ואני ממליצה לכם לעקוב בקטגוריית מתכונים לפסח כדי שלא תפספסו שום מתכון.
בואו לעקוב אחרי באינסטגרם –
האינסטגרם של סוויטדולי
פשטידת ברוקולי וזיתים כשרה לפסח, היא פשטידה חלבית, צמחונית, שתתאים לארוחת ערב.
הפשטידה יכולה להתאים גם לאירוח.
אני אוהבת את קלות ההכנה שלה, כל המצרכים לקערה, מערבבים ושלום על ישראל.
אני מערבבת את הזיתים השחורים עם התערובת בצורה קצת אחרת.
אחרי שהבלילה מוכנה, תעבירו את הבלילה לתבנית אפייה,
תפזרו מחצית מכמות הזיתים על הפשטידה
ובעדינות עם כפית תערבבו את הפשטידה,
את המחצית השנייה של כמות הזיתים,
תפזרו את מחצית השנייה של הזיתים, על הפשטידה, ולתנור.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו50 כאן- מתכונים לווטצא'פ
עוד מתכונים לירקות תמצאו כאן
מתכונים לירקות
מחפשים מתכונים לפסח?
תשמרו את הקטגוריה
מתכונים לפסח
סט כלי ששת
אפשר להכין את הפשטידה בתבנית אינגלישקייק
או בתבנית מרובעת
היא נהדרת לארוחת ערב ולאירוח
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
פשטידת ברוקולי וזיתים כשרה לפסח
מה צריך פשטידת ברוקולי עם זיתים שחורים?
400 גרם ברוקולי קצוץ
2 ביצים
250 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם גבינה מלוחה
100 גרם גבינה צהובה
חצי כוס זיתים שחורים פרוסים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כפות קמח מצה
איך מכינים פשטידת ברוקולי עם זיתים שחורים?
קוצצים את הברוקולי החי לקוביות קטנות.
אין צורך לבשל את הברוקולי לפני או לחלוט אותו.
מוסיפים את הביצים והגבינות, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
תיזהרו עם המלח כי יש גבינה מלוחה במתכון.
מוסיפים את הקמח מצה ומערבבים.
משמנים תבנית אפייה ויוצקים פנימה את התערובת
מפזרים את הזיתים השחורים ובעדינות מטמינים חלק בתוך הפשטידה
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הפשטידה ואופים כ-50-40 דקות .
מוציאים את הפשטידה ומגישים חם.
ניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר.
תהנו אהובות ואהובים!
