עוגת שוקולד עשירה הכנתי עם מיקי שמו
כשבסלונה הציעו לי להשתתף בפרוייקט “השף שלי ואני” בו בלוגריות מבשלות עם השף האהוב עליהן, היה ברור לי מי הוא המנטור שלי.
עבורי יש רק מלך אחד כזה.
שם הבלוג שלי הוא “סוויט דוּלי” ולקבל סדנת שוקולד פרטית ממיקי שמו זה התגשמות חלום.
מבחינתי מיקי שמו הוא מלך הקינוחים, העוגות והמתוקים.
היתה לי הזכות לעמוד ליד מיקי שמו ולעבוד עימו.
מיקי התגלה כאדם מקסים, לבבי, צנוע וסבלני.
כשהציע שילמד אותי איך להכין קישוטים משוקולד כמעט פצחתי בריקוד הורה. מודה ומתוודה התרגשתי מאד.
הידיים רעדו לי, פחדתי לעשות תנועות לא נכונות ומיקי אוצר בלום של ידע,
נכונות וסבלנות רבה, הסביר לי את תהליך הכנת השוקולד – טימפרור, הדגים, עבדנו ביחד והראה לי כמה פשוט להכין קישוטי שוקולד.
זו היתה חוויה מדהימה עבורי.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בתמונות תוכלו לראות ולהבין איך מכינים את קישוטי השוקולד
מיקי הניח על השולחן את השקף המעוטר

על השקף המעוטר יצקנו שוקולד
"באת לפה ללמוד לא?.."

אחרי שהשקף הוצף בשוקולד
מיקי שיטח את השוקולד על השקף

אחרי שהשוקולד התקרר
ניקינו את השיש
מיקי סימן משולשים על השוקולד
המורה רצה לדעת אם התלמידה הפנימה את חומר הלימוד.
איזה פחד! הידיים רעדו לי!
מיקי היה סבלני ולא הבין למה אני מתרגשת(:

על השוקולד מהדקים נייר אפיה
ומגלגלים על גבי מערוך או צינור פלסטיק
את השקף עם השוקולד
ממשיכים עם השוקולד.
מיקי הוריד בזהירות את הפלסטיק מהשקף

הקישוט הראשון ננעץ באמצע והיתר מסביב
מקשטים עוגה
“את כדור השוקולד המוכסף תשימי ליד הפרח שיצרנו”
“המפקד!”
העוגה מוכנה
חברימים, זו היתה חווית חיים לעבוד לצד מיקי שמו.
אני רוצה להודות לו על השיעור הנפלא
והידע שהעביר לי כשעבדתי לצידו.
תודה!
תודה רבה ליוחאי שמו שעזר לי בצד הלוגיסטי לקיים את המפגש.
כמובן שעבורכם קבלתי את מתכון לעוגת שוקולד עשירה,
עם המתכון לציפוי והקישוטים
של מיקי שמו.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

עוגת שוקולד עשירה
מה צריך בשביל עוגת שוקולד עשירה?
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
300 גרם סוכר
6 ביצים
1 כפית תמצית וניל
120 גרם קמח מנופה
לקרם:
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
איך מכינים עוגת שוקולד עשירה?
יש להמיס את השוקולד המריר בבין-מארי או במיקרוגל.
לאחריו יש להמיס את החמאה ולערבב עם השוקולד עד קבלת תערובת אחידה.
להקציף את הביצים, הסוכר והווניל במהירות גבוהה במיקסר במשך 5 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
את השוקולד והחמאה יש לקפל פנימה לתערובת התפוחה של הביצים המוקצפות ולאחר מכן את הקמח המנופה.
להמשיך בתנועות קיפול בעזרת מרית עד קבלת מירקם אחיד.
לרפד בנייר אפייה את התבנית וליצוק את התערובת לתוכה.
לאפות בטמפ' 180 מעלות במשך 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
להמתין שהעוגה תתקרר ולהכניסה למקרר למשך שעה.
בינתיים מכינים את הציפוי:
מחממים שמנת מתוקה עד כמעט רתיחה ויוצקים את השוקולד המריר שבור לקוביות.
מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת חלקה.
ועכשיו תלמדו איך המיקצוענים מצפים עוגות.
הופכים את העוגה כך שהחלק הגבוה הופך להיות הבסיס.
מניחים אותה ע"ג רשת כשמתחת ישנה תבנית אפייה.
בעזרת מצקת יוצקים את הציפוי מסביב לעוגה עד שהעוגה מכוסה בדפנות ובחלקה הגבוה.
את שארית הציפוי שבתבנית מחזירים לקערת הציפוי ושומרים במקרר.
איך מכינים את עיטורי השוקולד שמעל העוגה?
מטמפררים את השוקולד המריר.
אל תפחדו מהמילה טמפרור.
מחממים את השוקולד המריר ל-50 מעלות מצננים על גבי השיש.
מצננים אותה ע"י משחק עם מרית והשוקולד על גבי השיש עד שמתקרר.
מחזירים את השוקולד לקערה ומחחממים עוד כחמש עשרה שניות במיקרוגל.
את השוקולד המטומפרר והוא בקערה מניחים לידנו.
מניחים על שולחן עבודה שקף צבעוני ומעוטר לשוקולד – ניתו לרכוש בחנויות המתמחות.
מורחים שכבה ממש דקה של השוקולד המטומפרר על גבי השקף ממתינים חצי דקה וחותכים משולשים זהים בגודלם.
מניחים נייר אפיה ומגלגלים על גבי מערוך או צינור פלסטיק.
ממתינים עד שהשוקולד מתגבש בערך כחמש דקות וקישוט השוקולד שלנו מוכן.
אחרי שציפינו את העוגה והיא קרה,
מקלפים בעדינות את השקף הצבעוני מהשוקולד
מקבלים את משולשי השוקולד המעוטרים.
משולשי השוקולד יפלו בעדינות לשיש וזה הזמן לקשט.
ותודה למיקי שמו על מתכון נהדר וקל.