עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה' סברינה היא עוגה נוסטלגית.
כשהייתי קטנה, הסברינה היתה פסגת חלומותי.
כשהייתי קטנה אחרי זריקה או משהו טראומתי,
זוכרת אותי ישובה בבית קפה עם אמא שלי, ילדה קטנה עם השולחן זכוכית שגבוה ממני,
נועצת את הכפית בהררי הקצפת עם העוגה הספוגה בטעמים – כן. זכרונות של ילדות.
תודה לציפי לוי הנהדרת שלקחה אותי שנים אחרונית, הזכירה לי את העוגה וגם נתנה לנו מתכון.
כדי שיהיה לכם יותר קל תוכלו לקרא לעוגת הסברינה – עוגה סברינה שש שש שש.
וזאת משום שהעוגה בנויה מ-
6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות פירורי לחם.
בפסח תמירו את פרורי הלחם לפרורי קמח מצה.
מפרידים ביצים – חלבונים וחלמונים לחוד.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, מוסיפים החלמונים ופרורי הלחם וזהו.
העוגה יוצאת גבוהה כמו בתמונה והיא נפלאה.
מספיגים את העוגה עם מים,סוכר וברנדי.
אפשר במקום הברנדי לשים רום שלפי דעתי הרבה יותר טעים.
מה איזה רום? הפושטי הזה שמוכרים בסופר במדף של האפיה.
מים אדומים מעורבבים בסוכר בטוח אבל איך שהנוזל הזה בא עם זכרונות ילדות.
סברינה קלאסית מוגשת עם דובדבנים אבל אצלי חייב שיהיה טוויסט הגשתי עם פירות יער.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
לעוד מתכונים לעוגות בחושות קלות להכנה רק ללחוץ כאן
מתכונים לעוגות בחושות
לעוד מתכונים לעוגות עם פירות קלות להכנה רק ללחוץ כאן
מתכונים לעוגות עם פירות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
העוגה נפלאה וטעימה!
ובפינה הכי אהובה עלי אתן משמחות אותי עם תמונות של העוגה ווקשה(:
עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה
סוויט טיפ:
אני חציתי את העוגה באמצע ולכן השתמשתי ביותר משמנת מתוקה אחת.
אם תחליטו שאתם שמים קצפת רק למעלה מספיק שמנת מתוקה אחת בלבד.
הטריק בעוגה הוא להספיג את העוגה עם הרוטב היטב!
גירסת פסח:
העוגה נפלאה לפסח כי במקום פירורי הלחם שמים פירורי קמח מצה.
מה צריך בשביל עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה?
6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות פירורי לחם – בפסח 6 כפות פירורי מצה
לשכבת הרוטב:
1.5 כוס מים
2 כפיות סוכר
1 כפית ברנדי
1 כפית רום אדום
שכבת הקצפת
2 שמנת מתוקה
6 כפיות סוכר
איך מכינים עוגת סברינה נוסטלגית קלה להכנה?
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב וחזק.
כשהקצף מתחיל להיות לבן להוסיף את הסוכר כף אחרי כף עד שקצף החלבונים גבוה ויציב.
את ששת החלמונים מערבבים עם מזלג ומוסיפים לקצף החלבונים.
(בעברית פשוטה מוסיפים את הצהובים ללבנים)
מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים בתנועת קיפול לאט.
משמנים תבנית 24 ויוצקים התערובת לתוכה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים בערך כארבעים דקות עד שהעוגה נעשית חומה.
לאחר שנאפתה מקררים בחוץ.
מכינים את הרוטב:
שמים בסיר על האש את המים עם הסוכר הברנדי והרום ומחממים עד שהסוכר נמס.
מקררים.
מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
כשהעוגה קרה ניתן לחצות אותה באמצע ועם כף להספיג את הרוטב בעוגה.
להרטיב אותה היטב ולמרוח שכבת קצפת.
על שכבת הקצפת להניח את החצי השני של העוגה.
להספיג שוב העוגה עם המון רוטב ולקשט מלמעלה עם קצפת.
הנוסטלגי ביותר הוא כמובן לקשט עם דובדבנים,
אבל גם קישוטי שוקולד יכולים להיות מעניינים(:
המגש לעוגה בחסות פוקס הום