עוגת שקדים בחושה

עוגה מלאה בשקדים, רכה, עסיסית, חלומית טבולה בסירופ לימוני עדין

עוגת שקדים בחושה

כבר סיפרתי לכם פעם שבגיל הנעורים לא הייתי בדיוק מהתלמידים המצטיינים של הכיתה.
זה היה כשפרסמתי מתכון ל בראוניז שוקולד קרמבו מושלם, בראוניז עם נגיעות מרשמלו,
כאשר השוקולד פוגש את המרשמלו בפה – בלוטת הטעם פורצות בריקוד סמבה סוער!
חוף הים עניין אותי יותר מלימודים וחדשות לבקרים, מחנכת הכיתה היתה מתקשרת לאבא שלי.
בפעם השנייה או השלישית כשהתקשרה וביקשה ממנו להגיע לביה"ס כי היא רוצה לדבר איתו על הבת שלו,
אבא שלי שם לזה סוף.
"עם כל הכבוד לבת שלי ויש כבוד, אני שולח אותה לבית הספר כדי שאת תחנכי אותה גברתי המורה,
בבית יש לי ילדה זהב לא יודע על מה את מדברת. אני לא מתכוון להפסיד ימי עבודה ולהגיע לבית הספר,
את המורה זה התפקיד שלך לחנך אותה" הודיע לה חד משמעית ואני, אם בריקודים עסקינן, פצחתי בפלמנקו סוער
משולב עם הצדעת כבוד לאבא שלי.

די סוער בחוץ ואני הכנתי לכם עוגה נפלאה, עוגת שקדים בחושה,
מלאה בשקדים טחונים וסירופ, ככה ליד הקפה והתה של שבת.
עוגת שקדים בחושה, רכה וחלומית.
הכמות שמספיקה לעוגה היא לשני אינגליישקייק
אני הכנתי חלק בתבניות קאפקייס והם יצאו חלומיים!
על העוגה פיזרתי שקדים ובחלק מהקפקייקס פיזרתי שוקולד
וזה יצא פשוט נהדר!

עוגת שקדים בחושה

כרגיל אצל הסוויט לא חייבים מקסר, אפשר קערה ומטרפה,
אפשר לזרוק הכל למעבד מזון, אם אתם רוצים להפעיל מיקסר בבקשה,
העוגה פשוט נפלאה.

תוכלו למצוא עוד המוני מתכונים לעוגות כאן רק ללחוץ
עוגות

עוד מתכונים לעוגות בחושות וקלות תמצאו כאן – עוגות בחושות

עוגת שקדים בחושה

עוגת שקדים בחושה




סוויט טיפ:
עוגה נהדרת שמכינים או במעבד מזון או במיקסר וגם קערה ומטרפה מספיקים בהחלט.
זורקים הכל לקערה מערבבים
ויש לכם עוגה חלום!
הכמות מספיקה ל – 2 תבניות אינגלישקייק
אני אפיתי בתבנית אחת והיתר אפיתי בתבניות קאפקייקס.

מה צריך בשביל עוגת שקדים בחושה?

3 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 שמנת מתוקה
200 גרם שקדים טחונים
כוס וחצי קמח תופח
חצי כוס מים רותחים
חופן שקדים לקישוט / פרורי שוקולד לקישוט

1 כוס מים
1 כוס סוכר
חצי לימון סחוט
מקל וניל חצוי

איך מכינים עוגת שקדים בחושה?

שמים בקערת את הביצים והסוכר ומקציפים.
מוסיפים השמנת המתוקה והשמן וממערבבים היטב.
מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים.
מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים.
הכמות מספיקה ל-2 תבניות אינגלישקייק.
משמנים תבנית אינגלישקייק ומעבירים הבלילה לתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כארבעים עד חמישים דקות.
בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ מתוק.
מחממים המים הסוכר עם הלימון והוניל עד שהסוכר נמס ומבשלים כחמש דקות.
כאשר העוגה יוצאת מהתנור, מורחים את הסירופ על העוגה.
עוגה חלום!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

 

עוגת שקדים בחושה

 

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים