קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

מתכון וסרטון הכנה איך מכינים במדוייק בצק פריך תחתית לקיש הפטריות הנהדר הזה

שתף
הדפסה
קיש פטריות עם תחתית בצק פריך
מה צריך

לתחתית בצק פריך:

1 כוס קמח
100 גרם חמאה
1 ביצה
רבע כפית מלח
2-3 כפות מים קרים

1 סלסלת פטריות שמפניון טרי חתוכה לפרוסות
או
1 סלסלת פטריות פורטבלו טרי חתוכה לפרוסות

2 קוביות בצל מטוגן של שום דורות
3 כפות שמן זית
3 ביצים
1 שמנת מתוקה
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם

 

 

 

מה צריך

לתחתית בצק פריך:

1 כוס קמח
100 גרם חמאה
1 ביצה
רבע כפית מלח
2-3 כפות מים קרים

1 סלסלת פטריות שמפניון טרי חתוכה לפרוסות
או
1 סלסלת פטריות פורטבלו טרי חתוכה לפרוסות

2 קוביות בצל מטוגן של שום דורות
3 כפות שמן זית
3 ביצים
1 שמנת מתוקה
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם

 

 

 

קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

לפני הכל הכנתי לכם סרטון איך מכינים – קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

אמא שלי היתה אלופת עוגת הטורט/עוגת ספוג. עוגת הספוג שלה היתה תמיד גבוהה ובתוכה עסיסית.
אני זוכרת אותה מכינה את העוגה עם מקצף ידני. לא הבנתי איך הקסם הזה קורה.

איך מחלבונים שהם נוזלים ושקופים פתאום הכל הופך לקצף לבן מוצק ואוורירי.
המקצף הידני היה עומד יציב באמצע הקערה, נטוע במקומו ולא זז.
לפני שהיתה מתחילה לעבוד, היתה פותחת כל ביצה בכלי נפרד.
כששאלתי אותה למה היא עושה את זה, הסבירה שהיא בודקת כל ביצה שלא תהיה מקולקללת

ואם חס וחלילה יש בה כתם דם דינה לפח ולכן רק אחרכך היתה מעבירה את הביצים לקערת ההקצפה.
אמי אפתה את העוגה ב"סיר פלא" ותמיד היא הגיעה לשפת הסיר או עברה אותו.
בימי שישי, רק לאחר שסירי האוכל גדשו ומלאו את המטבח לאחר שסיימה להכין אותם, רק אז הכינה את עוגת הטורט.

עברו שנים ועוגות הטורט שלי גם נהפכו לאגדה.
הנקודה היחידה שלא התייחסתי ברצינות למה שאמא שלי לימדה אותי.
אני את החלבונים אחד אחרי השני הייתי מעבירה לקערת המיקסר.
עד הפעם ההיא שפתחתי את הביצה וריח נוראי מילא את המטבח ואז זה כבר היה מאוחר מדי וכל הביצים בקערה נזרקו לפח.
מאז, אני בודקת כל ביצה לפני שאני מכניסה לקערת המיקסר.

ואצלי, בניגוד לאמא שלי, קודם כל אני מתחילה עם העוגות והקינוחים.
רק לאחר שסיימתי להכין את העוגות והקינוחים אני מתחילה עם האוכל.
סוויט או לא סוויט?(:

 

רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה 
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן28 מתכונים לווטצ'אפ

 

קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

 

אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

 

בדרך כלל אופים את הבצק הפריך לפני ורק אחרי זה מוסיפים את המלית.
אני בחרתי להכין את המלית לצקת על הבצק ולאפות הכל ביחד.
לעוד מתכונים של קישים ופשטידות לחצו כאן
מתכונים לקישים ופשטידות

וליד הפשטידות צריך סלטים? בבקשה מתכונים לסלטים

קיש פטריות מבצק פריך

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

 

 

מה צריך בשביל קיש פטריות מהיר עם תחתית בצק פריך?

לתחתית בצק פריך:

1 כוס קמח
100 גרם חמאה
1 ביצה
רבע כפית מלח
2-3 כפות מים קרים

1 סלסלת פטריות שמפניון טרי חתוכה לפרוסות
או
1 סלסלת פטריות פורטבלו טרי חתוכה לפרוסות

2 קוביות בצל מטוגן של שום דורות
3 כפות שמן זית
3 ביצים
1 שמנת מתוקה
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים קיש פטריות עם תחתית בצק פריך?
מכינים ראשית את תחתית הבצק.
אפשר להכין במעבד מזון אולם אם אין אפשר להכין ידנית.
במעבד מזון יש לשים הקמח והמלח ולערבב.
להוסיף החמאה ולהפעיל בשניים שלושה פולסים.
להוסיף ביצה ומים ולהפעיל עוד פעמיים.
הבצק מוכן .
מוציאים, מעבירים לניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור לחצי שעה.

בינתיים נכין את המלית:
בסיר יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את קוביות הדורות ומערבבים הכל ביחד.
חותכים את הפטריות לקוביות ומטגנים כחמש דקות.
בכלי נפרד מערבבים ביצים, שמנת מתוקה, קשקבל מלח ופלפל, מערבבים.
מוסיפים את הפטריות לבלילה ומערבבים.
מוציאים את הבצק מהמקרר.
משמנים תבנית פאי ומרפדים את התחתית עם הבצק.
יוצרים שוליים מסביב לתבנית.
יוצקים את הבלילה על הבצק.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים את הקיש בערך כשעה עד שמשחים.

תהנו!

קיש פטריות עם תחתית בצק פריך

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים