מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות
השבוע מתקשרת אלי חברה ואומרת לי תשמעי, יש לך מאפה באתר שאני לא מפסיקה להכין.
הכנתי בשבועות את המאפה ומאז כל שבוע אני מכינה והוא נהפך ללהיט.
הוא קל הכנה, טעים, מחסלים אותו פה בלי הכרה, כאלה מתכונים אני אוהבת!
מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות
באינסטגרם שלי תוכלו לראות בלייב את המתכונים שהכנתי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו27 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
ככה נולד מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות
שתי קופסאות גבינה, ביצה אחת ועלי פילו.
הקיץ הוא זמן שאנחנו רוצות להכין דברים קלים להכנה וטעימים
והמאפה הזה הוא קל הכנה מאד.
החלטתי שהגיע הזמן שתוציאו את הפחד מהראש שקשה לעבוד עם עלי פילו, ממש ממש לא.
לצורך העניין הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את המאפה.
כמו שראיתם, פותחים את העלים ומכסים במגבת מטבח.
לוקחים כל פעם עלה אחד מורחים עליו מהבלילה ומכינים את המאפה.
כשהוא יוצא מהתנור הוא פשוט שוס!
לא צריך סכין, לא צריך מזלג
בגלל צורת קיפול הדפים הוא מתפרק בקלות.
אלוהים כמה טעים!!
את המאפה הכנתי בתבנית 24.
מורחים עלי פילו בשמן או מרססים עם ספריי שמן ועל חצי עלה מורחים מעט מהבלילה.
מקפלים את הדף לחצי ואת כל הדף מקפלים בצורת מניפה או פשוט מכווצצים.
את הדף הראשון מקפלים לעיגול בצורת פרח ושמים בתבנית באמצע.

ככה ממלאים את כל התבנית עם עלי הפילו.
מורחים על עלי הפילו מעל חלמון או ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות
או עד שעלי הפילו נהפכים לשחומים והבצק נהפך לפריך ומתפצפץ.
מאפה קל להכנה וטעים טעים לימות הקיץ!
אם אתם מחפשים עוד מאפים קלי הכנה לימות הקיץ
רק ללחוץ כאן – מתכונים לבורקסים
עוד מתכונים הורסים של מיטב בלוגרי הרשת רק לחצו כאן
מתכונים לשבועות הכי שווים שיש
ועוד מתכונים לשבועות כאן
מתכונים לשבועות

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מאפה עלי פילו עם גבינות מלוחות


הכמויות לתבנית 24
מה צריך בשביל מאפה עלי פילו וגבינות מלוחות?
8 עלי פילו מופשרים
1 קופסה בולגרית פיראוס 16%
1 קופסה גבינת שמנת פיראוס – על בסיס יוגורט יווני 25%
1 ביצה – לתערובת
מעט שמן למריחה על העלים
לפיזור על העלים
1 חלמון או ביצה טרופה
מעט שומשום
איך מכינים מאפה עלי פילו וגבינות מלוחות?
בקערה מערבבים את הגבינות עם הביצה לתערובת אחידה.
פותחים את עלי הפילו ומכסים אותם שלא יתייבשו וכל פעם לוקחים עלה.
מעבירים עלה בזהירות למשטח העבודה, מורחים עליו שמן.
על חצי מהעלה מורחים גבינה ומקפלים את העלה לחצי.
מקפלים את הדף כמו למניפה, מכווצצים אותו עד שנהיה פס.
מגלגלים את הדף סביב עצמו לצורת פרח.
מעבירים את הפרח לתבנית אפיה משומנת עם נייר אפיה.
מכינים באותה צורה את כל הדפים וכל פעם מלפפים כל דף סביב הפרח המרכזי.
ממלאים את התבנית בעלי פילו עם הגבינה.
מערבבים ביצה טרופה או רק חלמון ומורחים על עלי הפילו.
מפזרים מעל שומשום.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את המאפה.
אופים כעשרים דקות או עד שהמאפה משחים ומוציאים מהתנור.
קל הכנה וחלום של מאפה!