מתכון לעוגת שוקולד של מיקי שמו.
מבחינתי מיקי שמו הוא מלך הקינוחים, העוגות והמתוקים.
מאחר ושם האתר שלי סוויט דוּלי תוכלו להבין את ההתרגשות שהיתה לי מפגישה עם האיש.
הפגישה התקיימה כחלק מפרוייקט "השף שלי ואני" בו בלוגריות מבשלות עם השף האהוב עליהן.
הבחירה שלי היתה מיידית.
באינסטגרם שלי תוכלו לראות בלייב את המתכונים שהכנתי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו27 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מיקי התגלה כאדם מקסים, לבבי, צנוע וסבלני.
כשהציע שילמד אותי איך להכין קישוטים משוקולד כמעט פצחתי בריקוד הורה.
מודה ומתוודה התרגשתי מאד.
הידיים רעדו לי, פחדתי לעשות תנועות לא נכונות ומיקי אוצר בלום של ידע, נכונות וסבלנות רבה,
הסביר לי את תהליך הכנת השוקולד – טימפרור, הדגים, עבדנו ביחד והראה לי כמה פשוט להכין קישוטי שוקולד.
זו היתה חוויה מדהימה עבורי וככה הכנו עוגת שוקולד עשירה, עוגת שוקולד מושחתת, עוגת שוקולד גבוהה ועשירה.
עוגת שוקולד מיקי שמו.

ככה קיבלנו, מתכון לעוגת שוקולד של מיקי שמו. זו גם יכולה להיות, עוגת שוקולד ליום הולדת של מיקי שמו.
והעוגה קלה להכנה – עוגת שוקולד בחושה מיקי שמו.
עוד מתכונים לעוגות שוקולד רק לחצו כאן
מתכונים לעוגות שוקולד
לעוד מתכונים של עוגות רק לחצו כאן
מתכונים לעוגות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

מתכון לעוגת שוקולד של מיקי שמו
גודל התבנית לעוגה -22
מה צריך בשביל מתכון לעוגת שוקולד של מיקי שמו?
250 גרם שוקולד מריר
250 גר' חמאה
300 גרם סוכר
6 ביצים
1 כפית תמצית וניל
120 גרם קמח מנופה
לקרם – גנאש שוקולד מיקי שמו
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
איך מכינים מתכון לעוגת שוקולד של מיקי שמו?
יש להמיס את השוקולד המריר בבין-מארי או במיקרוגל.
לאחריו יש להמיס את החמאה ולערבב עם השוקולד עד קבלת תערובת אחידה.
להקציף את הביצים, הסוכר והווניל במהירות גבוהה במיקסר במשך 5 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
את השוקולד והחמאה יש לקפל פנימה לתערובת התפוחה של הביצים המוקצפות ולאחר מכן את הקמח המנופה.
להמשיך בתנועות קיפול בעזרת מרית עד קבלת מירקם אחיד.
לרפד בנייר אפייה את התבנית וליצוק את התערובת לתוכה.
לאפות בטמפ' 180 מעלות במשך 40 דקות או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
להמתין שהעוגה תתקרר ולהכניסה למקרר למשך שעה.
בינתיים מכינים את הציפוי:
מחממים שמנת מתוקה עד כמעט רתיחה ויוצקים את השוקולד המריר שבור לקוביות.
מערבבים עד המסה מוחלטת של השוקולד וקבלת תערובת חלקה.
טיפ לציפוי עוגות-
הופכים את העוגה כך שהחלק הגבוה הופך להיות הבסיס.
מניחים אותה על גבי רשת כשמתחת ישנה תבנית אפייה.
בעזרת מצקת יוצקים את הציפוי מסביב לעוגה עד שהעוגה מכוסה בדפנות ובחלקה הגבוה.
את שארית הציפוי שבתבנית מחזירים לקערת הציפוי ושומרים במקרר.
איך מכינים את עיטורי השוקולד שמעל העוגה?
מטמפררים את השוקולד המריר.
אל תפחדו מהמילה טמפרור.
מחממים את השוקולד המריר ל-50 מעלות מצננים על גבי השיש.
מצננים אותה ע"י משחק עם מרית והשוקולד על גבי השיש עד שמתקרר.
מחזירים את השוקולד לקערה ומחממים עוד כחמש עשרה שניות במיקרוגל.
את השוקולד המטומפרר והוא בקערה מניחים לידנו.
מניחים על שולחן עבודה שקף צבעוני ומעוטר לשוקולד – ניתן לרכוש בחנויות המתמחות.
מורחים שכבה ממש דקה של השוקולד המטומפרר על גבי השקף ממתינים חצי דקה וחותכים משולשים זהים בגודלם.
מניחים נייר אפיה ומגלגלים על גבי מערוך או צינור פלסטיק.
ממתינים עד שהשוקולד מתגבש בערך כחמש דקות וקישוט השוקולד שלנו מוכן.
אחרי שציפינו את העוגה והיא קרה,
מקלפים בעדינות את השקף הצבעוני מהשוקולד
מקבלים את משולשי השוקולד המעוטרים.
משולשי השוקולד יפלו בעדינות לשיש וזה הזמן לקשט.
ותודה למיקי שמו על מתכון נהדר וקל.