חזה עוף בתנור נוצר אחרי שבשבוע שעבר פירסמתי את המתכון שנמצא פה
איך מכינים פטסרטמה הודו בבית ואפילו אני הופתעתי מכמות הכניסות למתכון.
מסתבר שאנשים אוהבים להכין אוכל ביתי פשוט וטעים.
לפני כל הסיפורים הכנתי לכם סרטון של דקה וארבעים וחמש שניות, איך מכינים פסטרמה עוף ביתית בתנור,
תוכלו לראות את אופן ההכנה כאן:
הקטע המדהים שבאותו בוקר שפורסם המתכון פנתה אלי מישהי ואמרה שהבת שלה בהריון
והיא מודה לי על המתכון כי הילדה אמרה שאסור לה נקניק בזמן ההריון,
אמא שלה הבטיחה לה שהיא תחפש לה מתכון ו ב מ ק ר ה באותו בוקר אני פרסמתי את המתכון.
אצלנו אומרים בספרדית "לוס קורסונס אבלן" תרגון מילולי: הלבבות מדברים,
או בעצם – שתינו חשבנו על אותו דבר בלי לדבר.
מלי עטייה הכינה את המתכון ותראו איך אני אוהבת לקרא כאלה תגובות. תודה רבה מלי!
בזמן שפירסמתי את המתכון לפסטרמה חזה הודו סיפר הגולש ברוך צאיג
שהוא מכין פסטרמה חזה עוף ביתית בתנור
ותראו באיזה דיון טעים התמלא הדף.
איך מכינים חזה עוף בתנור פסטרמה בייתית?
אני כל כך התלהבתי מהעוף של ברוך, שהחלטתי שגם אני חייבת לנסות להכין את הפסטרמה עם חזה עוף.
אהובות ואהובים, אני מודיעה לכם שזה באמת קלי-קלות להכין את הפסטרמה חזה עוף,
וזה יצא אף יותר עסיסי וטעים מההודו.
יום שישי בצהרים הוכנו והוגשו למשפחה וזה חוסל כשזה היה עוד חם ומה שנשאר חוסל בתחילת השבוע.
ראשית קניתי חמישה חזה עוף שלמים.
במקררים של הסופר, שקית עם חזה עוף שלם
היו בשקית חמישה חלקים – זה בדיוק מה שקניתי.
אחרי ההפשרה ניקיתי מהשומנים מסביב,
בקערה אחת שמתי את כל התבלינים וטבלתי כל חזה עוף היטב.
ככה את כל חמשת החלקים, מעל יצקתי את שארית הרוטב.
למקרר ל-24 שעות וכשהוצאתי הפכתי לצד השני והכנסתי לתנור.
אני בניגוד לברוך לא כיסיתי ואפיתי בתנור טורבו.
הם יצאו מושלמים!
ויש גם חזה עוף בתנור בהכנה ביתית בגירסה חריפה
חייבת לספר לכם שהחצי השני הכין גירסה עם חריף!
לתערובת הוסיף פלפל שאטה גרוס קצוץ (די הרבה) ורוטב חריף מתוק.
ואת כל התערובת הכין בתבנית נפרדת,
יצא האמא של האש טעים!
כל אלה שאוכלים חריף טרפו!
אתם יכולים לשחק עם התבלינים מה שאתם אוהבים אין פספוסים עם המתכון הזה.
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים לעוף
רק ללחוץ כאן – מתכונים לעוף
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
חזה עוף בתנור פסטרמה ביתית
חזה עוף בתנור פסטרמה ביתית
סוויט דוליIngredients
- 5 חזה עוף שלם
- רבע כוס שמן זית
- רבע כוס סויה
- רבע כוס דבש
- 5 שיני שום כתושות
- 1 כף חרדל
- 1.5 כפות פפריקה מתוקה
- רבע כפית פלפל שחור גרוס
Instructions
- בקערה מערבבים את כל המרכיבים ביחד.
- מנקים את החזה משומנים וטובלים כל חזה ברוטב היטב ושמים בתבנית
- הרוטב שנשאר בקערה יוצקים על חזה העוף, מכסים בנילון נצמד
- שמים בקערה למשך לילה במקרר, הופכים מדי פעם
- למחרת, לחמם תנור ל-200 מעלות
- להוציא התבנית מהמקרר, להפוך את החזה עוף ולכסות עוד פעם עם הרוטב ולהכניס לתנור
- אחרי כעשר דקות להנמיך ל – 180 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כרבע שעה עד עשרים דקות תלוי בחום התנור
- זה יוצא מושלם!
- אפשר להגיש חם, אפשר להגיש קר – פנטסטי!
- אפשר לשמור במקרר עד שבוע – יוצא חלום! בתיאבון!
