מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו
הכנתי אחרי שהשתתפתי בהשקה של "קנור" לסדרת רטבי עגבניות חדשה.
רוטב נפוליטנה המתאים לשימוש כרוטב לפסטה,
רוטב לשקשוקה המכיל עגבניות ופלפלים,
וארביאטה – רוטב עגבניות חריף המתאים לפסטה.
בכל צנצנת – רוטב עשיר שיוצר מכ- 1/2 ק"ג עגבניות איטלקיות איכותיות ועשבי תיבול וירקות.
ללא חומר משמר, ללא מונוסודיום גלוטמט, ללא צבעי מאכל.
שלושת הרטבים הם פרי פיתוח ישראלי ממושך.
הרטבים מתאימים למגוון מתכונים נוספים מלבד אלו המצויינים על הצנצנת.
לדוגמא רוטב לשקשוקה מתאים להכנת דגים חריפים,
הארביאטה משמש כרוטב לקציצות עוף או קציצות צמחוניות ועוד.
בהשקה הכנו ביחד חברותי הבלוגריות
חריימה דגים עם רוטב השקשוקה ורוטב הארביאטה.
דפנה חברתי האהובה מהבלוג "מתנות קטנות",
הכינה חריימה כרובית עם הרוטב
תוכלו לראות כאן – חריימה כרובית
מחפשים עוד מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות
הכנתי לכם סרטון איך בדיוק הכנתי את מאפה חצילים וגבינות
כדי שתראו כמה קל להכין
המאפה יצא מושלם!
פריך מבחוץ עם עלי הפילו
עסיסי וטעים עם החצילים והגבינות
קצת כמו בורקס אבל הרבה יותר טעים.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו
מה צריך בשביל מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו?
חצי חבילה של עלי פילו
רבע כוס שמן זית
1 צנצנת רוטב נפוליטנה של קנור
10-15 פרוסות חצילים אפויים בתנור – מתכון כאן- חצילים אפויים בתנור
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
150 גרם גבינה מוצרלה מגורדת
1 ביצה טרופה או חלמון ביצה
מעט שומשום או קצח
מה צריך בשביל מאפה חצילים וגבינות בעלי פילו?
פורסים את עלה הפילו על משטח העבודה ואת יתר העלים מכסים במגבת כדי שלא יתייבשו.
מורחים את העלה הראשון עם שמן זית
מניחים על העלה פילו עלה נוסף ומורחים גם אותו בשמן
ועוד עלה מורחים בשמן זית
ככה שלושה עלים בסך הכל.
לאחר שמרחנו את עלה הפילו בשמן זית,
מפזרים מעל רוטב עגבניות שיכסה את העלה
מפזרים גבינה צהובה על רוטב העגבניות
מפזרים חצילים קלויים לאורך העלה
משאירים מעט רווח ומוסיפים עוד שורה של חצילים.
מפזרים על הכל מעל גבינת מוצרלה מגורדת.
מגלגלים את עלי הפילו לרולדה ארוכה.
מורחים בביצה טרופה או חלמון
מפזרים מעל שומשום או קצח
בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, אופים כחצי שעה עד שהעלים משחימים.
המאפה יוצא מהתנור חלומי.
הגבינה נמסה, העלים פריכים – תענוג!
תהנו אהובות ואהובים.