שעועית צהובה צלויה בתנור הבת שלי לימדה אותי
"אימוש, יש לנו להיט חדש שאת חייבת לנסות"
ככה קידמה אותי ביתי בביקור השבועי שלי אצלה.
"היידה, מה הלהיט?"
"שעועית צהובה שאופים אותה בתנור ויש לה בסוף טעם של צ'יפס"
"נו-באמת גלי! שעועית צהובה בטעם של צ'יפס??"
"כן כן אמא. לימור כבר הכינה ואמרה שזה טעים והבנות שלה עפו על זה!"
"אני לא מאמינה! אני חייבת לדבר עם לימור לברר את זה!"
"בדרך כלל מכינים את זה עם שעועית קפואה, אני קניתי שעועית טריה בשביל לשדרג את הטעם"
נו טוב, ברור לכם שבנקודה הזו מה שנשאר לעשות זה ישר
להוציא תבנית, שמן זית על נייר האפיה, לרפד את התבנית עם השעועית,
לפזר מלח מעל ולתנור.
התבנית יצאה מהתנור, טעמתי ולהלן המסקנות.
בואו נתחיל בזה שבכל זאת אנחנו מדברים פה על שעועית צהובה
שלהפתעתי הרבה התברר שבצורת האפייה הזו באמת בסוף יש הרגשה של צ'יפס.
טוב, לא ממש צ'יפס, אבל בכל זאת – טעים.
ההפתעה היתה בערב כשהגיע הבעל של הבת.
מגש שעועית צהובה צלויה בתנור עמד עדיין על השיש.
הבחור נעמד, לקח שעועית, הכניס לפה ושאל:"מהזה? תפוחי אדמה? צי'פסים?"
בנקודה הזו העיניים שלי נפקחו בתדהמה
"אתה באמת חושב שיש לזה טעם של צ'יפס?" שאלתי
"די מזכיר.." אמר הבחור
אז אהובות ואהובים שלי, מי אני כי אלין?
ככה נראה המגש של שעועית ירוקה צלויה בתנור בטעם של צ'יפס לפני האפיה ואחרי
ועכשיו תלכו אתם תכינו ותגידו מה דעתכם.
כמובן שיש לי באתר עוד מתכונים עם שעועית אבל ירוקה
שני מתכונים נפלאים אותם תמצאו פה –
מתכונים עם שעועית ירוקה
ואם אתם מחפשים עוד מתכונים עם ירקות
תמצאו כאן – מתכונים לירקות
והכי אני אוהבת לקבל תגובות כאלה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
שעועית צהובה צלויה בתנור בטעם של צ'יפס
מה צריך בשביל שעועית צהובה צלויה בתנור בטעם של צ'יפס?
1 חבילת שעועית צהובה קפואה או בערך חצי קילו שעועית טריה
כרבע כוס שמן זית
מלח
איך מכינים שעועית צהובה צלויה בתנור בטעם של צ'יפס??
מחממים תנור ל – 180 מעלות.
מרפדים תבנית עם נייר אפיה.
על נייר האפייה מורחים שמן זית ועליו מניחים את השעועית הצהובה.
מפזרים מעט שמן זית מעל ומפזרים גם מלח.
כשהתנור חם, מכניסים את התבנית ואופים כחצי שעה בערך עד שהשעועית מתחילה להיות שחומה כמו בתמונה.
מוציאים מהתנור, מערבבים הכל ביחד שהמלח והשמן יספגו ומתחילים לאכול.
ב ת א ב ו ן!!