קציצות הודו רכות וטעימות
מטוגנות או אפויות בתנור הכנתי השבוע.
השבוע ישבתי במספרה ומישהי אמרה לי :"אני מכירה אותך, גרנו בשכנות כשהיית ילדה"
סובבתי אליה את הפנים, ניסיתי להיזכר ודוקא ניזכרתי
ואז אמרה:"אמא שלך היתה אישה כל כך יפה! מה שלומה?"
לפני שהספקתי לענות אמרה "היא גם היתה מבשלת כל כך טעים!"
בימים אלה הנכדים במשפחה שלנו באטרף על הקציצות של נונה.
הם לא מפסיקים לדבר איך נונה היתה מכינה קציצות,
כמה הן היו טעימות, הלוואי והיתה יכולה להכין עוד פעם אחת והתחיל ויכוח מאיזה בשר הקציצות היו עשויות.
זה ברור – נונה תמיד הכינה קציצות מבשר בקר.
קציצות שמנמנות כאלה טעימות אש!
הפעם החלטתי לחרוג ממנהגי והחלטתי להכין קציצות הודו.
קיבלתי הנחיות ברורות מאחותי לקנות בשר הודו אדום נקבה. "תערבבי את הבשר הודו נקבה עם חזה הודו ביחד".
אבל בסופר היה רק הודו נקבה אז זה מה שנשתמש הפעם.
חוץ מהקציצות המטוגנות הכנתי גם קציצות אפויות שאני אומרת לכם – תשמעו זה גדול! טעים ברמות!
נכון קציצות מטוגנות זה שוס אבל הקציצות האפויות יצאו נהדר!
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו30 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
לפני שהכנסתי לתנור מרחתי שמן זית על נייר האפיה, הנחתי את הקציצות והזלפתי עוד קצת מעל.
סימנתי אותם עם קיסם שלא אתבלבל ואת השורה האחרונה לא שימנתי בכלל, רציתי לראות איך יהיה. מעולה!
מסתבר שמספיק לשמן תבנית מלמטה אין צורך להזליף גם מעל אבל אם אתם רוצים להיות בטוחים, בבקשה.
כך הן נראות אחרי שיצאו מהתנור
אם אתם מחפשים מתכון לקציצות הודו מבושלות עם רוטב אדום- בבקשה רק ללחוץ כאן
קציצות הודו לילדים ברוטב אדום
עוד מתכונים טעימים לילדים עם בשר ועוף רק ללחוץ כאן
מתכונים לבשר ועוף
ליד הבשר צריך אורז – ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קציצות הודו רכות וטעימות מטוגנות או אפויות
מה צריך בשביל קציצות הודו אפויות בתנור?
500 גרם הודו טחון (נקבה)
1 ביצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף שום כתוש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כוס פירורי לחם
שמן לטיגון הקציצות
איך מכינים קציצות הודו אפויות בתנור?
מערבבים את ההודו הטחון עם התבלינים מלח פלפל, מוסיפים ביצה ופירורי לחם ומערבבים הכל ביחד לעיסה אחידה ומניחים בצד.
משמנים תבנית עם נייר אפייה ומורחים על הנייר שמן זית.
מסדרים קציצות על התבנית ומורחים עליהם עם מברשת שמן זית גם מעל.
לתנור שחומם ל-180 מעלות מכניסים את הקציצות ואופים כעשרים דקות.
אחרי עשרים דקות הופכים לצד השני לעוד חמש דקות. נהדרות!
איך מכינים קציצות הודו רכות וטעימות מטוגנות?
מחממים סיר על האש עם שמן ומביאים לרתיחה.
מכניסים ידית של כף מעץ לסיר אם יש בועות מסביב סימן שהשמן רתח.
שמים הקציצות בתוך הסיר עם השמן ומטגנים מספר דקות,
הופכים לצד השני לכמה דקות נוספות.
מעבירים את הקציצות המוכנות לצלחת עם נייר סופג.
טעימות מאד!