קראמבל תפוחים וגרנולה מאפה חלומי מתחיל כמובן בסרטון הכנה
שיהיה לכם קל קל להכין את המאפה החלומי הזה שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
יש גם הסבר עם תמונות
חותכים תפוח לפלחים
את הרבעים חותכים לשניים או שלוש פרוסות
מבשלים את התפוחים עם חמאה, סוכר, אגוזים וקינמון
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו40 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מבשלים את התערובת כרבע שעה-עשרים דקות עד שהתפוחים נעשים רכים
אחרי שהתפוחים התבשלו מוסיפים גרנולה לתערובת
מערבבים ומעבירים את התערובת לתבנית הגשה
בינתיים מכינים את הקרמבל
בעברית פשוטה – שכבת פרורי בצק על המאפה
מערבבים הכל ביחד
עד שנוצרים פרורים ולא מאחדים את הבצק
מחצית מכמות הקרמבל מפזרים על המאפה מעל
מכניסים לתנור והבית מתמלא ריחות למות!
זה יוצא מהתנור, מכניסים כף פנימה
והפה מתמלא בטעמים הורסים!

הקראמבל תפוחים מאפה חלומי.
התפוחים הרכים, עם הסוכר, הקינמון והאגוזים,
והגרנולה שעושה ביסים קרנצ'ים כאלה בפה
ואם אתם מחפשים עוגה בחושה שמכינים עם קערה ומזלג של תפוחים
עוגה הורסת כאן – עוגת תפוחים בחושה
קראמבל עם תפוחים וגרנולה מאפה חלומי!
תוסיפו לאורחים שלכם כדור גלידה גם מעל
יש לי הרגשה שהם ישארו לישון אצלכם בלילה
כדי לטעום למחרת שוב מהקסם!
גם להכין גרנולה זה משחק ילדים
הנה המתכון המדוייק כאן
גרנולה טבעונית תוצרת בית
למתכוני עוגות וקינוחים נוספים עם פירות לחצו כאן
עוגות עם פירות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ותראו איזה רעיון גאוני לנה הכינה את המאפה בקאפקאקייס!

קראמבל תפוחים וגרנולה מאפה חלומי
גירסה פרווה:
להחליף את החמאה בנטורינה
מה צריך בשביל קראמבל תפוחים וגרנולה?
6 תפוחים גרנט סמיט
3/4 כוס סוכר חום
100 גרם אגוזי מלך מרוסקים
1 כפית קינמון
100 גרם חמאה
1 כוס גרנולה
לקרמבל
בדרך כלל מכינים קרמבל מ-100 גרם חמאה כוס קמח וכוס סוכר
מכיוון שנשתמש במאפה רק בחצי הכמות פה מספיקה למאפה
50 גרם חמאה
חצי כוס קמח
חצי כוס סוכר חום
איך מכינים קראמבל תפוחים וגרנולה?
מקלפים את התפוחים.
עם מכשיר חותכים את התפוחים לרבעים ולפרוסות דקות.
מפזרים על התפוחים את הסוכר החום הקינמון והאגוזים.
ממיסים על האש את החמאה עד שנמסה.
מוסיפים את התפוחים לסיר עם החמאה ומבשלים כרבע שעה עד שהתפוחים מתרככים.
בזמן שהתפוחים מתבשלים מכינים את הקרמבל.
בקערה שמים את החמאה חתוכה לקוביות, קמח וסוכר ומערבבים הכל ביחד.
מערבבים לקבלת מרקם פירורי.
אין צורך ללוש הרבה, יש פירורים? יופי לשים בצד.
מורידים מהאש את התפוחים שהתבשלו ומוסיפים להם את הגרנולה ומערבבים.
משמנים תבנית ומעבירים את התפוחים עם הגרנולה לתבנית.
מפזרים מעל את פירורי הבצק/הקרמבל.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל -180 מעלות.
אופים כחצי שעה עד ארבעים דקות כשהבצק למעלה משחים מוציאים.
אפשר לאכול חם וזה אלוהי!
אפשר להוסיף כדור גלידה ואז בכלל צפויה התעלפות.
כזה עוד לא אכלתם!
הכלים המרהיבים הם בחסות פוקס הום