עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין

מתכון לעוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין, היא רכה, טעימה, עסיסית, עוגה נפלאה!

עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין
Print Friendly, PDF & Email

עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין הכנתי לכבוד עונת הדובדבנים,
הפרי שאני משתגעת עליו.
לא זוכרת אם סיפרתי לכם אבל כשהבת שלי היתה בת 16 היא החליטה שהיא רוצה לעשות קעקוע.
זה היה לפני שנים כשגל הקעקועים עוד לא סחף את המדינה.
היה לנו ויכוח גדול ובסוף התרציתי בתנאי שאבוא איתה לראות איך זה נעשה.
בשביל לעשות את ה סיפור קצר,
בסופו של דבר, היא יצאה עם קעקוע קטן על הרגל,
ואני עם זוג דובדבנים שהולכים איתי לכל מקום.

עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין הכנתי
אחרי שמישהי בקבוצת האוכל שאלה/איתגרה אותי
אם אפשר להכין עוגת דובדבנים עם קמח כוסמין
אני אוהבת אתגרים ובזמן האחרון הקמח כוסמין מככב אצלי במטבח
והנה התוצאה. העוגה לפני שנכנסה לתנור.
את כמות הדובדבנים חילקתי לשניים,
חלק עירבבתי בתוך הבלילה, אחרי שיצקתי את הבלילה לתבנית
בזהירות הטמנתי בתוך העיסה וחלק הנחתי מעל.

מזמינה אתכם לקבוצת האוכל החדשה "מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!", בה תוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם.
אם לא הצטרפתם זה הנה מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים זה החיים!

עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין

השתמשתי בדובדבנים בהירים וכהים תוכלו לראות בעוגה.
העוגה רכה, עסיסית, נפלאה!
לעוד מתכונים עם דובדבנים רק לחצו כאן
מתכונים עם דובדבנים

עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין

חברתי האהובה, הבלוגרית דפנה אוסטר מיכאל, הכינה פאי דובדבנים הורס!
בשביל להגיע למתכון לחצו כאן – פאי דובדבנים
פאי דובדבנים

לעוד מתכונים לעוגות עם פירות רק לחצו כאן –
עוגות עם פירות
לעוד מתכונים לעוגות פרווה לחצו כאן –
מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה

לביבות ברוקולי שמכינים במהירות

עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין


סוויט טיפ:
בשביל שהעוגה תהייה פרווה ניתן להחליף את השמנת מתוקה
בקרם קוקוס.

מה צריך בשביל עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין?

3 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 גביע שמנת חמוצה (200 מל)  או קרם קוקוס
חצי כוס שמן
כוס וחצי קמח כוסמין
כפית אבקת אפיה
כוס דובדבנים מגולענים
אבקת סוכר לקישוט מעל

איך מכינים עוגת דובדבנים בחושה מקמח כוסמין?

שמים בקערת המיקסר את הביצים, סוכר וניל, הסוכר ומקציפים לקצף אוורירי.
כשהקצף בהיר ואוורירי מוסיפים את השמנת חמוצה והשמן ועוד סיבוב במיקסר.
מנפים את הקמח כוסמין ומוסיפים את אבקת האפיה ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים לתערובת ומערבבים.
מפסיקים את פעולת המיקסר.
מחצית מכמות הדובדבנים מוסיפים לעיסה ומערבבים פנימה.
מחממים תנור ל – 180 מעלות, משמנים תבנית ויוצקים הבלילה פנימה.
את יתר הדובדבנים משקיעים בזהירות בבלילה.
אופים כארבעים דקות, בודקים עם קיסם ומוציאים לקירור.
מקשטים באבקת סוכר.
תהנו!



באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים