עוגת דבש תפוחים ותמרים פרווה עוגה קלה לראש השנה, הכנתי עם סרטון איך אני מכינה את העוגה.
אחותי צילמה אותי ותוכלו לראות אותי מכינה את עוגת הדבש תפוחים ותמרים, שלב אחרי שלב.
העוגה זכתה להצלחה היסטרית ותוכלו לראות
את התמונות שלכן עם העוגה
עוגת דבש תפוחים ותמרים מאגדת את כל סמלי החג ולכן הכנתי אותה,
שתהייה לנו שנה עגולה, מתוקה ונפלאה.
אנו נוהגים לאכול תפוח בדבש כבר שנים רבות, כי התפוח הטבול הוא סמל למתיקות כפולה.
את הדבש אנו אוכלים בראש השנה כדי שהשנה החדשה תהיה מתוקה.
עם התפוח והדבש יש לנו את המתיקות הרגילה, שמסמל פרי העץ,
וגם את המתיקות של התגברות על משברים וקשיים – אותה מסמל הדבש שבא מהדבורה, זו שיש לה עוקץ שיכול להכאיב ולפגוע.
תמר- “יהי רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שייתמו אויביך ושונאיך וכל מבקשי רעתנו”
עוגת הדבש תפוחים ותמרים
היא עוגה רכה, גבוהה, עסיסית פשוט נפלאה!
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו איך הכנתי אותה בלייב –
האינסטגרם של סוויטדולי
ככה נראתה לפני שנכנסה לתנור
תראו כמה עגולה ויפה אחרי האפייה!
מתכון לעוגיות דבש ממכרות בטעמן
תמצאו כאן – עוגיות דבש נימוחות
רוצים לקבל מתכונים לווטצאפ קבוצה שקטה בלי חפירות?
לחצו כאן
מתכונים45 – מתכונים לווטצאפ
למתכון לעוגת דבש ללא ביצים לחצו כאן
עוגת דבש עם רסק תפוחים ללא ביצים
לעוד מתכונים לעוגות בחושות לחצו כאן
מתכונים לעוגות בחושות
לעוד מתכונים לראש השנה רק לחצו כאן
מתכונים לראש השנה
עוגת דבש תפוחים ותמרים פרווה
סוויט טיפ:
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגלישקייק
או תבנית 24, בתבנית 26 לא תהייה גבוהה מאד אבל תתאים.
עוגת דבש תפוחים ותמרים פרווה
סוויט דוליIngredients
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס דבש
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כפית קינמון
- 3 תפוחים
- 10 תמרים
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
Instructions
- בקערה שמים את הביצים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים שמן ודבש ומערבבים
- מוסיפים את הקינמון ומיץ התפוזים ומערבבים
- מוסיפים את קוביות התפוחים לבלילה ומערבבים
- מוסיפים את הקמח ומערבבים
- יוצקים לתבניות את בלילת העוגה
- חותכים את התמרים לפרוסות דקות ומכניסים לתוך בלילת העוגה
- לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגה
- אופים את העוגה כארבעים עד חמישים דקות תלוי בחוזק התנור שלכם
- בודקים עם קיסם ומוציאים לקרר
- מפזרים מעל אבקת סוכר
- שתהייה לכם שנה מתוקה עגולה ומלאה בטוב!
לגירסה טבעונית
- במקום הביצים יש להשתמש ב-2 קופסאות קטנות של רסק תפוחים.במקום הדבש – משתמשים בסילן