בורקס חצילים וגבינה מלוחה זה החיים!
בורקס חצילים וגבינה מלוחה עטוף בבצק עלים זה הבורקס הכי טעים בעולם!
מבחינתי, זה הבורקס הכי טעים בעולם.
הסיפור המצחיק שגיסי טען כל השנים שהוא לא נוגע בחצילים.
באחת הפעמים שנפגשנו הוגש לשולחן בורקס חצילים, הבחור לקח בורקס
וכשהפה מלא בבורקס אמר:"דולי זה ממש טעים מה זה?"
אחותי שישבה לידי נתנה לי וואחד בעיטה ברגל וענתה במקומי
"זה בורקס עם גבינה"
בורקס חצילים נקרא בספניולית – פסטל קון מרנג'נה
בורקס חצילים שגדלתי עליו מילדות, הכי טעים בעולם מבחינתי.
חצילים על האש עם גבינה שמערבבים ביחד
ועטופים בבצק עלים, שזה פשוט אושר.
הנה תמונה שקבלתי אחרי שהכנתם בורקס חצילים וגבינה מלוחה
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו כאן23 – מתכונים לווטצא'פ
עוד מתכונים לבורקס תמצאו כאן –
מתכונים לבורקס טעימים ומשגעים
ואם אתם רוצים ליד הבורקס סלטים בבקשה
מתכונים לסלטים
לעוד מתכונים עם חצילים לחצו כאן
מתכונים עם חצילים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
בורקס חצילים וגבינה מלוחה
מה צריך בשביל בורקס חצילים עם גבינה מלוחה הורס!?
1 חבילת בצק פילאס תורכי
500 גרם חצילים על האש מעוכים
250 גרם גבינה מלוחה (אני השתמשתי ב – 24% – אפשר גם 5%)
1 קופסת גבינה לבנה או קוטג' – 250 גרם
2 ביצים
לציפוי מעל
ביצה טרופה
מעט שומשום
איך מכינים בורקס חצילים עם גבינה מלוחה הורס!?
בחבילה יש גליל אחד של בצק, יש לפרוס ולחתוך לחצי. מכל הבצק נכין שני מאפים.
מערבבים בקערה את החצילים, הגבינות והביצים.
פותחים הבצק, חותכים ריבוע ומרדדים קלות.
אחרי שמרדדים, מורחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים של סנטימטר מסביב.
מגלגלים את הבצק כמו רולדה. קבלתם נקניק ארוך.
עכשיו תגלגלו אותו סביב עצמו, את הפינה הסופית לתחוב מתחת לבצק.
מורחים את הבצק עם הביצה הטרופה ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות 10 דקות.
מנמיכים האש ל-160 מעלות ואופים עוד כארבעים דקות, עד שמשחים.
אלוהים-אלוהים-אלוהים- כמה טעים כשהוא יוצא מהתנור!