מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים

מתכון למרק דלעת,בטטה וגזר דל קלוריות עם גבינה צהובה, מרק חלום!

מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים
Print Friendly, PDF & Email

מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים.
ואחרי כל המאכלים הנהדרים אך מלאי הקלוריות שאכלנו בחנוכה, חוזרים לשגרה עם מרק כתום.
מרק כתום  של דלעת, גזר ובטטה שמתאים גם לחורף, מרק דל בקלוריות.
מרק כתום קל-קל להכנה והכנתי לכם גם סרטון של דקותיים איך מכינים מרק כתום.

אם התעצלתם ולא הסתכלתם על הסרטון
סידרתי לכם את כל המוצרים על המגש
ותוכלו לראות בדיוק איך מכינים מרק כתום
המצרכים הם דלעת, גזר ובטטה.
רק שתדעו שבטא קארוטן, שמצוי בשפע רב בירקות כתומים, חיוני למערכת החיסון
ולכן המרק הכתום קלאסי לחורף.
מתכון למרק כתום קל הכנה וטעיםשמים את כל המצרכים בסיר
מוסיפים מים ותבלינים ולאש.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש והמרק מתבשל להנאתו.
מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים

מאחר והמרק אינו מכיל בכלל שומן החלטתי להשביח את טעמו עם גבינה צהובה מגורדת מעל.
המתכון הוכן בשיתוף פעולה עם תנובה.
מה שטעים במרק הזה, אחרי שמפזרים את הגבינה הצהובה,
תוך כמה דקות הגבינה נמסה בתוך המרק ואז תענוג לאכול את המרק עם הגבינה.

מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים

עוד מתכונים למרקים תמצאו פה – מתכונים למרקים

עוד מתכונים לילדים תמצאו פה – מתכונים לילדים

למתכונים עם ירקות לחצו כאן
מתכונים עם ירקות

מוזמנים לקהילת האוכל עם המון מתכונים טעימים
"מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
והכי חשוב – בבקשה תזמינו את החברים שלכם.
אם לא הצטרפתם אתם מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי

מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים

מתכון למרק כתום קל הכנה וטעים

 

מה צריך בשביל מרק כתום קל הכנה וטעים?

1 ריבוע של דלעת -הקוביות שמוכרים בקופסאות בסופר- בערך כ-500 גרם דלעת
3 גזרים
3 בטטות מאורכות או אחת בינונית
2 שיני שום
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום – אפשר חצי כפית מי שמעדיף
כ-5-6 כוסות מים, תלוי בגודל הסיר
2 פרוסות גבינת עמק תנובה 9% שומן

איך מכינים מרק כתום קל הכנה וטעים??

מקלפים את הירקות וחותכים את הדלעת, הגזר והבטטה לקוביות.
שמים הכל בסיר, מוסיפים את שיני השום
יוצקים מים עד גובה הירקות ומוסיפים את התבלינים.
הכורכום נותן למרק טעם נהדר אבל אם אתם לא משתגעים על כורכום,
אני ממליצה על חצי כפית בלבד.
כאמור כל המצרכים בסיר מדליקים את האש ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ארבעים דקות עד שכל הירקות רכים.
הכי קל להכניס מיקסר מוט לסיר ולטחון הכל ביחד עם המים.
אם אין לכם מיקסר מוט, אפשר להעביר למעבד מזון או פשוט ידנית עם מועך לפירה.
מגישים את המרק חם, מפזרים מעל קוביות גבינה נותנים להם להינמס מעט ואתם פשוט נהנים.
חורף נעים אהובות ואהובים!

באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים