עוגיות פאי תפוחים מופלאות הכנתי לפני כמה שנים, ומדי שנה לקראת ראש השנה, אני חוזרת אל העוגיות הנהדרות האלה.
הכנתי השנה גם סרטון הכנה שתראו בדיוק איך מכינים
ובפינתנו מי הכינה כבר את העוגיות – בבקשה
הנה הסיפור המקורי שליווה את הפוסט.
בעודי עומדת במטבח ומשחקת בתפקיד עקרת הבית,
הגיעה החברה של הסטודנט הכינה לעצמה קפה, פתחה המקרר ובטון מהסס שאלה: “יש משהו של הסוויט?..”
“נאדה,” עניתי “התחלתי דיאטה ולא הכנתי כלום.”
(כל שנה קוראת ולא מאמינה על עצמי, איך אני לא מתייאשת מעצמי וכל פעם מנסה מחדש את הנושא הזה. דיאטה.)
התיישבה הבחורה מאוכזבת על כסא ואמרה “את יודעת איזה עוגיות עשית פעם ואני הרוסה עליהן?”
הסתכלתי עליה בשאלה
“עשית פעם עוגיות תפוחים הורסות. למות כמה היו טעימות.”
בהיתי בה לא מאמינה
“את רצינית?? הבוקר סיפרתי עליהן בפייס בהקשר אחר"
עבורי, זה היה סימן שצריך להכין את העוגיות בשנית לקראת ראש השנה.
ערב לפני הכנתי את התפוחים
נזדקק גם לריבה. אני השתמשתי בריבת מישמשים וריבת שזיפים
מתחילים להכין את העוגיות. מרדדים את הבצק ומורחים שכבת ריבה, מעל מפזרים את התפוחים
את החצי השני של הבצק מרדדים ופורסים לקוים ישרים
עם הפסים יוצרים רשת על בצק.
קודם שמים פסים לאורך ואח”כ פסים לרוחב.
מורחים מעל שכבת ריבה דקה ומפזרים סוכר חום עם קינמון.
עם כוס עגולה קורצים עיגולים
תצמידו את הכוס כדי שלא יתבזבזו לנו העוגיות
ואם תעבדו צפוף ככה יראה קרש העבודה שלכם בסוף.
אגב, את השאריות ערבבתי ביחד, יצרתי כדורים ועוגיות נוספות.
את העוגיות המוכנות מעבירים לתבנית אפיה.
יצאו לכם בסוף בערך כ – 30 עוגיות.
אופים בתנור עד שהעוגיות מזהיבות,
חלקן אפילו השארתי קצת לבנות יצאו מעולה!
למתכונים נוספים לעוגיות לחצו כאן – מתכונים לעוגיות
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו83 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים מתכונים לראש השנה?
מתכונים לראש השנה
ותמונה אחרונה של הדוגמניות שהצטלמו היום
הן באמת מופלאות בטעמן
עוגיות פאי תפוחים מופלאות
עוגיות פאי תפוחים מופלאות
סוויט דוליIngredients
בצק פריך - אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן
- 300 גרם קמח
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר
- 1 ביצה או 2 חלמונים
מלית תפוחים
- 4 תפוחים
- 3 כפות סוכר חום
- חצי כפית קינמון
- 25 גרם חמאה
- 6 כפות ריבה
למריחה על העוגיות
- 1 כף ריבה
- 3 כפות סוכר חום
- חצי כפית קינמון
Instructions
הכנת בצק פריך
- מכינים את הבצק, שמים הכל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים
- מוסיפים את הביצה ממשיכים לערבל עד שנוצר גוש של בצק. לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה.
- לפני הרידוד לפזר מעט קמח על משטח העבודה
הכנת מלית התפוחים - המלצה להכין ערב קודם
- מקלפים את התפוחים וחותכים לריבועים.
- מחממים במחבת החמאה, סוכר וקינמון ומערבבים עד לקבלת נוזל סמיך
- מוסיפים התפוחים, מערבבים ונותנים לזה להתבשל כחמש עשר דקות על אש נמוכה עד שהתפוחים משחימים. (לא צריך יותר מעשר דקות.)
- מחלקים את הבצק פריך לשני חלקים
- מרדדים בצק פריך לעלה דק. מורחים שכבת ריבה ומפזרים מעל את התפוחים.
- את החצי השני של הבצק הפריך מרדדים לעלה ופורסים לפסים ישרים
- על הבצק יוצרים פסים של שתי וערב.
- אחרי שהפסים מוכנים, מוהלים בקערית כף ריבה עם כף מים ומורחים בעדינות עם מברשת את הפסים.
- מערבבים 2 סוכר חום עם חצי כפית קינמון ומפזרים מעל הריבה
- קורצים עיגולים ומעבירים לדף אפיה משומן בתבנית אפיה משומנת
- אופים ב-180 מעלות כעשר דקות- רבע שעה או עד שהעוגיות מזהיבות
- מאחסנים את העוגיות בקופסה סגורה
- אין צורך במקרר והן מחזיקות עד שבוע ימים רק ברור לכם שהן יתחסלו לפני. שנה טובה!
למען ההגינות אומר שאת הרעיון לעוגיות קבלתי מהאתר הזה