עוגיות פאי תפוחים מופלאות

עוגיות פאי תפוחים מופלאות בצק פריך עם ריבה, תפוחים, סוכר וקינמון. פאי תפוחים בתוך עוגיה.

שתף
הדפסה
עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות
מה צריך


1 חבילת בצק פריך מוכן או מתכון לבצק פריך:

300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר
1 ביצה או 2 חלמונים
קורט מלח

למלית התפוחים:

4 תפוחים
3 כפות סוכר חום
חצי כפית קינמון
25 גרם חמאה
5-6 כפות ריבה

לפיזור על העוגיות:
קערית נפרדת – כף ריבה מהולה בכף מים
קערית נוספת – 3 כפות סוכר חום+חצי כפית קינמון

 

סוויט טיפ

כ – 30 עוגיות

מה צריך


1 חבילת בצק פריך מוכן או מתכון לבצק פריך:

300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר
1 ביצה או 2 חלמונים
קורט מלח

למלית התפוחים:

4 תפוחים
3 כפות סוכר חום
חצי כפית קינמון
25 גרם חמאה
5-6 כפות ריבה

לפיזור על העוגיות:
קערית נפרדת – כף ריבה מהולה בכף מים
קערית נוספת – 3 כפות סוכר חום+חצי כפית קינמון

 

סוויט טיפ

כ – 30 עוגיות

עוגיות פאי תפוחי עץ מופלאות

עוגיות פאי תפוחים מופלאות הכנתי לפני כמה שנים, ומדי שנה לקראת ראש השנה, אני חוזרת אל העוגיות הנהדרות האלה.

appelcookies3

הכנתי השנה גם סרטון הכנה שתראו בדיוק איך מכינים

 

ובפינתנו מי הכינה כבר את העוגיות – בבקשה

appelcookieslena

שקופית18

 

הנה הסיפור המקורי שליווה את הפוסט.

בעודי עומדת במטבח ומשחקת בתפקיד עקרת הבית,
הגיעה החברה של הסטודנט הכינה לעצמה קפה, פתחה המקרר ובטון מהסס שאלה: “יש משהו של הסוויט?..”
“נאדה,” עניתי “התחלתי דיאטה ולא הכנתי כלום.”
(כל שנה קוראת ולא מאמינה על עצמי, איך אני לא מתייאשת מעצמי וכל פעם מנסה מחדש את הנושא הזה. דיאטה.)
התיישבה הבחורה מאוכזבת על כסא ואמרה “את יודעת איזה עוגיות עשית פעם ואני הרוסה עליהן?”
הסתכלתי עליה בשאלה
“עשית פעם עוגיות תפוחים הורסות. למות כמה היו טעימות.”
בהיתי בה לא מאמינה
“את רצינית?? הבוקר סיפרתי עליהן בפייס בהקשר אחר"

עבורי, זה היה סימן שצריך להכין את העוגיות בשנית לקראת ראש השנה.

 

ערב לפני הכנתי את התפוחים

שקופית1

נזדקק גם לריבה. אני השתמשתי בריבת מישמשים וריבת שזיפים

שקופית2

מתחילים להכין את העוגיות. מרדדים את הבצק ומורחים  שכבת ריבה, מעל מפזרים את התפוחים שקופית3

את החצי השני של הבצק מרדדים ופורסים לקוים ישרים

שקופית3
עם הפסים יוצרים רשת על בצק.
קודם שמים פסים לאורך ואח”כ פסים לרוחב.
מורחים מעל שכבת ריבה דקה ומפזרים סוכר חום עם קינמון.

שקופית4

עם כוס עגולה קורצים עיגולים

שקופית5

תצמידו את הכוס כדי שלא יתבזבזו לנו העוגיות

שקופית6

ואם תעבדו צפוף ככה יראה קרש העבודה שלכם בסוף.

שקופית9

אגב, את השאריות ערבבתי ביחד, יצרתי כדורים ועוגיות נוספות.
את העוגיות המוכנות מעבירים לתבנית אפיה.

שקופית8

יצאו לכם בסוף בערך כ – 30 עוגיות.

שקופית7

אופים בתנור עד שהעוגיות מזהיבות,
חלקן אפילו השארתי קצת לבנות יצאו מעולה!

שקופית14

למתכונים נוספים לעוגיות לחצו  כאן – מתכונים לעוגיות

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ כל יום זו קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו83 כאן –מתכונים לווטצ'אפ

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

 

מחפשים מתכונים לראש השנה?
מתכונים לראש השנה

 

ותמונה אחרונה של הדוגמניות שהצטלמו היום

הן באמת מופלאות בטעמן
appelcookies5

עוגיות פאי תפוחים מופלאות

 

 

 

עוגיות פאי תפוחים מופלאות

עוגיות פאי תפוחים מופלאות

סוויט דולי
עוגיות פאי תפוחים מופלאות נהדרות לחגי תשרי
Prep Time 40 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour 8 minutes
Course מתכונים לעוגיות
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

בצק פריך - אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן

  • 300 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 1 ביצה או 2 חלמונים

מלית תפוחים

  • 4 תפוחים
  • 3 כפות סוכר חום
  • חצי כפית קינמון
  • 25 גרם חמאה
  • 6 כפות ריבה

למריחה על העוגיות

  • 1 כף ריבה
  • 3 כפות סוכר חום
  • חצי כפית קינמון

Instructions
 

הכנת בצק פריך

  • מכינים את הבצק, שמים הכל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים
  • מוסיפים את הביצה ממשיכים לערבל עד שנוצר גוש של בצק. לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה.
  • לפני הרידוד לפזר מעט קמח על משטח העבודה

הכנת מלית התפוחים - המלצה להכין ערב קודם

  • מקלפים את התפוחים וחותכים לריבועים.
  • מחממים במחבת החמאה, סוכר וקינמון ומערבבים עד לקבלת נוזל סמיך
  • מוסיפים התפוחים, מערבבים ונותנים לזה להתבשל כחמש עשר דקות על אש נמוכה עד שהתפוחים משחימים. (לא צריך יותר מעשר דקות.)
  • מחלקים את הבצק פריך לשני חלקים
  • מרדדים בצק פריך לעלה דק. מורחים שכבת ריבה ומפזרים מעל את התפוחים.
  • את החצי השני של הבצק הפריך מרדדים לעלה ופורסים לפסים ישרים
  • על הבצק יוצרים פסים של שתי וערב.
  • אחרי שהפסים מוכנים, מוהלים בקערית כף ריבה עם כף מים ומורחים בעדינות עם מברשת את הפסים.
  • מערבבים 2 סוכר חום עם חצי כפית קינמון ומפזרים מעל הריבה
  • קורצים עיגולים ומעבירים לדף אפיה משומן בתבנית אפיה משומנת
  • אופים ב-180 מעלות כעשר דקות- רבע שעה או עד שהעוגיות מזהיבות
  • מאחסנים את העוגיות בקופסה סגורה
  • אין צורך במקרר והן מחזיקות עד שבוע ימים רק ברור לכם שהן יתחסלו לפני. שנה טובה!
Keyword עוגיות פאי תפוחים מופלאות

למען ההגינות אומר שאת הרעיון לעוגיות קבלתי מהאתר הזה

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים