עוגיות בוטנים לפסח נהדרות, הכנתי בסדנה שעברתי אצל גל בוכניק.
גל בוכניק, שף קונדיטור וותיק ומוערך וזוכה תכנית הטלוויזיה "משחקי השף – קונדיטור"
פתח בית ספר למקצועות האפיה והקונדיטוריה בחיפה.
את חגיגות הפתיחה פתח בסדנה בה השתתפתי עם חברותי האהובות, בלוגריות האוכל מיכל בן משה וליאת אמסילי.
יחד למדנו איך להכין עוגיות מרוקאיות למימונה.
היתה באמת סדנה נהדרת .
למדנו להכין שבקיות ועוגיות מאספן, שאלה עוגיות עם בצק עדין ומילוי שקדים
אבל בגלל שאני יודעת שאתם אוהבים מתכונים קלים,
אני מביאה לכם את המתכון לעוגיות בוטנים
שקוראים להם גם עוגיות טרפש,
עוגיות בוטנים מארבעה מצרכים בלבד.
גל הדגיש שאת הבוטנים יש לטחון עם הקליפה!
הוא אמר שזה נותן המון טעם ובאמת
עוגיות הבוטנים פשוט נהדרות.
ארבעה מצרכים בלבד, מערבבים הכל בקערה אחת
עוטפים באבקת סוכר ולתנור.
תוכלו לראות בתמונה את גל
עם מגש המתוקים.
בית הספר של גל משתרע על 160 מטר וכולל 2 כיתות לימוד בגודל של 40 מטר כל אחת.
כל כיתה מתאימה ל- 12 תלמידים. מעל משטח העבודה יש מראה
שגם אם אתם נמצאים רחוק ממשטח העבודה אתם יכולים לראות בדיוק
איך גל מכין את הדברים ומה הוא עושה.
היתה סדנה נהדרת ובסיומה השגתי לכם מתכון
לעוגיות בוטנים שתעופו עליהם.
תפריט מתכונים לליל הסדר, כל המנות לשולחן במקום אחד
מתכונים לעוגות וקינוחים כשרים לפסח
תפריט מתכונים
בה תמצאו המון מתכונים טעימים
ותוכלו לשתף גם את המתכונים שלכם
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגיות בוטנים לפסח נהדרות
מה צריך בשביל עוגיות בוטנים לפסח נהדרות?
חצי קילו בוטנים קלויים וטחונים
1 וחצי כוסות סוכר
3 ביצים
אבקת סוכר
ניתן להוסיף קינמון או ציפורן לפי הטעם
איך מכינים עוגיות מגולגלות כשר לפסח?
מערבבים את כל החומרים ביחד, מכדררים לכדורים.
מגלגלים את העוגיות באבקת סוכר ומעבירים למנג'טים.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים את העוגיות כעשרים דקות עד שנעשים סדקים.
אבל חשוב מאד שלא ייתייבשו.
חג שמח וטעים!