פשטידת מצות תרד וגבינה ספנקופיטה, היא פשטידה יוונית. אתם הרי יודעים שהשורשים שלי מיוון ולא היתה מאושרת ממני להכין סְפָנָקוֹפִּיטָה.
תגלגלו את השם בפה סְ-פָ-נָ-קוֹ-פִּי-טָה. אח איזו שפה היוונית הזו, משתגעת עליה.
בדרך כלל מכינים סְפָנָקוֹפִּיטָה, עם בצק אולם לכבוד פסח הכנתי אותה עם מצות תרד וגבינה. קחו את הזמן שלכם, כמו היוונים ותכינו את המנה בכיף. קוראים לזה ביוונית סיגה-סיגה, לאט-לאט. בנחת, בלי לחץ ואיך שאני אוהבת את המונח הזה.
אחרי שהפשטידה מוכנה, לוקחים ביס, קצת זיתים בצד, לגימה של אוזו ואתם יודעים שהגעתם למנוחה ונחלה. אין על המאכלים היוונים.
רוצים לקבל מתכונים בווטצ'אפ?
בואו45 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
למרות שאנחנו באווירה של בנחת,
הפשטידה מאד קלה להכנה.
שמים בקערה אחת, תרד קצוץ, גבינה מלוחה, גבינה לבנה וביצים.

מרטיבים מצות ושמים במגבת מטבח
כדי שהמים יספגו וכך המצות יהיו רכות.

מעבירים לתבנית, מניחים מצה מעליה את תערובת הגבינה והתרד
עוד שכבת מצות ושוב שכבת תרד

מעל מפזרים גבינה צהובה ומכניסים לתנור
תראו איזה יופי, שכבות המצה עם התרד והגבינה.

וכך נראית פשטידת מצות תרד וגבינה ספנקופיטה
כשיצאה מהתנור.
רוצים לקבל במייל כל יום מתכון לפסח?
דולי, תשלחי לי מתכונים לפסח!
בואו הירשמו כאן
לעוד מתכונים יוונים, מבחר מתכונים יוונים מכל הסוגים,
אוכל יווני סלוניקאי לחצו כאן
מתכונים יוונים
תוכלו למצוא כאן
מתכונים לפסח
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

פשטידת מצות תרד וגבינה ספנקופיטה
מה צריך
400 גרם תרד טרי
2 ביצים
1 קופסה פיראוס בולגרית
1 גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים
בינתיים מכינים את התערובת.
מוסיפים את הביצים, מפוררים את הגבינה המלוחה, מוסיפים גבינה לבנה,
ומערבבים הכל ביחד.
טועמים ומחליטים אם צריך מלח, כי הגבינה מלוחה את מזכירה לכם.
משמנים תבנית ומניחים מצות בתחתית התבנית
מניחים מחצי הכמות על המצות ומכסים במצות נוספות.
את יתרת הבלילה עם התרד והגבינות מניחים על המצות
ומפזרים מעל גבינה צהובה .
לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את הפשטידה
ואופים כחצי שעה. הגבינה הצהובה למעלה נמסה וזה תענוג כשחותכים את הפשטידה.
שיהיה לכם חג טעים טעים אהובות ואהובים!
האם ניתן להכיל עם מצות ללא גלוטן ?
תודה
בטח
האם ניתן להקפיא את הפשטידה ?תודה
לא ממליצה