לחמניות שום ועשבי תיבול

מתכון ללחמניות רכות ואווריריות עם שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול
Print Friendly, PDF & Email

לחמניות שום ועשבי תיבול, הכנתי אחרי שסיימתי להכין את חלות השבת.
אחרי יום העצמאות, אחרי שנגמרו הארוחות והבלגן,
התפניתי לסדר קצת את המזווה ומצאתי שלוש שקיות של קמח פתוחות,
כל אחת עם שארית של קמח.

החלטתי להכין חלות שבת.
מי שחושב שלהכין חלות שבת זה סיפור – טועה!
ת'כלס שמים במיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר, נותנים למיקסר לעבוד,
מוסיפים את יתר המצרכים והמיקסר עובד כעשר דקות.
המיקסר! לא אתם!!
הכנתי סרטון איך מכינים חלות שבת, סרטון שעף ביוטיוב תוכלו לראות שלב אחרי שלב כאן


אחרי ההתפחה  חילקתי את הבצק לשלוש.

משליש אחד הכנתי שתי חלות קטנות,
משליש אחד אמרתי אכין עוגה, כי עוגת שמרים זה מאסט אם מכינים שמרים,
מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן – מתכונים לעוגות שמרים
משליש שלישי החלטתי לגוון וכך נולדו להם לחמניות שום ועשבי תיבול.

בדרך כלל אני מראה לכם את ההכנה אבל הפעם לא תיכננתי להעלות מתכון,
הלחמניות כבר מזמן חוסלו אז תצטרכו להסתפק בהסבר.

מכינים את הבצק שמרים כרגיל ומחלקים את הבצק לשלוש.
שליש אחד מגלגלים לרולדה ארוכה וחותכים כעשר יחידות.
כל יחידה מרדדים עם מארוך, מורחים מתערובת של שמן זית עם שום ועשבי תיבול
ומגלגלים לרולדה ארוכה קטנה ומכדררים.
את הקצוות של הרולדה מכניסים פנימה שלא יראו את הקצוות בחוץ.
אפשרות נוספת – לרדד את הכדור הקטן, למלא בתערובת, לסגור בקצוות ולגלגל לכדור עגול.
שמים את הלחמניות בתבניות קאפקייקס, שיתפחו ויהיו שמנמנות.
שוכחים אותם לשעה, אחרי שעה מורחים שוב בתערובת ומכניסים לתנור.
כשהם יוצאים מהתנור מורחים שוב בתערובת וישר אוכלים כי זה פשוט שוס הלחמניות האלה.

לחמניות שום ועשבי תיבול

מתכון לחלות שבת מבצק שמרים
איך מכינים חלה לשבת מבצק שמרים, שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר

בשבת אחרי פסח נהוג לאפות חלה בצורת מפתח כסגולה לפרנסה טובה
הנה – מתכון לחלה לשבת בצורת מפתח

לעוד מתכונים של לחמים ומאפים מלוחים בבקשה
מתכונים למאפים מלוחים

מוזמנים לקהילת האוכל עם המון מתכונים טעימים
"מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי"
תוכלו לשתף בקבוצה הנפלאה, גם את המתכונים שלכם.
אם לא הצטרפתם אתם מוזמנים לכאן – מתוקים ומלוחים בריאים עם סוויט דוּלי
לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות שום ועשבי תיבול


סוויט טיפ:
בתערובת שמן הזית עם עשבי התיבול שתכינו, משתמשים שלוש פעמים.
פעם למילוי הלחמניות, פעם שניה למריחה על הלחמניות,
אחרי שהלחמניות יוצאות מהתנור מורחים את התערובת על הלחמניות.

מה צריך בשביל לחמניות שום ועשבי תיבול?

חצי קילו  ק"ג קמח לבן
שמרים טריים (25 גרם)
פחות מרבע כוס סוכר (25 גרם)
1/4 כוס שמן זית או קנולה
1 ביצה גודל L
כ- 1 כוסות מים פושרים
כף מחוקה של מלח

לתערובת:
חצי כוס שמן זית
3-4 שיני שום כתושות
כפית גדושה אורגנו יבש
כפית גדושה בזיליקום יבש
מעט מלח
מי שאוהב – אפשר גם פטרוזיליה קצוצה
מערבבים בקערית קטנה הכל ביחד

איך מכינים לחמניות שום ועשבי תיבול?

בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הביצים השמן והמים ונותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית גבוהה לפחות שבע דקות.
אחרי חמש דקות מוסיפים את המלח ונותנים למיקסר לעבוד עוד חמש דקות לפחות.
הבצק צריך להיות רך ונעים למגע.
שמים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ושמים במקום חשוך להתפחה כשעה עד שעתיים.
לאחר ההתפחה, הבצק נפוח, מוציאים מהקערה,
מוציאים את האוויר בלישת הבצק ומחלקים לשלושה חלקים, ככה יותר קל.
מכל כדור יוצרים רולדה וחותכים לכעשר יחידות.

מרדדים כל כדור, מורחים כפית עם התערובת של שמן הזית והתבלינים,
מכדררים את הכדור ושמים בתבנית קאפקייקס, כדי שיתפחו שוב.
אפשר גם לרדד כדור, למרוח תערובת, לגלגל לרולדה קטנה ולגלגל סביב עצמה ולתבנית.
אחרי שכל הלחמניות בתבנית, מורחים שוב את הלחמניות עם תערובת שמן הזית והתבלינים.
מתפיחים עוד כשעה.
בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות אופים כעשרים וחמש דקות עד שהלחמניות משנות צבען לחום.
לאחר שהוצאתם את הלחמניות מהתנור, תברישו שוב עם התערובת את כל הלחמניות,
תנו להן להתקרר קצת ואפשר להתחיל במלאכת החיסול.
הן פשוט מעולות! תהנו אהובות ואהובים!

 



באינסטגרם שלי כבר הייתם? המון תמונות שלא מגיעות לפייס תמצאו שם – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט לעקוב. תודה!

בחנות החדשה שלי כבר הייתם? עם מחירים מיוחדים ללקוחות הסוויט(: לחנות המתוקה לחצו כאן - SWEET SHOP
ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק  בסוויט דוּלי SWEET DOOLY  תודה רבה!!



תגובות

עוד מתכונים טעימים