בורקס שקשוקה עם ביצה ארוחה קלה ונפלאה לארוחת ערב.
אני מסתובבת בסופר מול המקררים כשהטלפון מצלצל
"היי אימוש, יש משהו טעים לארוחת ערב ?"
תגידו, מה יהיה עם הילדים האלה! נכון, קיץ, אבל מה?!
אני מרימה עיניים לשמיים אבל לפני שהשמיים מגיעים,
אני רואה מולי על המדף "בצק עלים מצונן ומרודד" ללא צורך בהפשרה. יש!
באותה שנייה ידעתי איזו ארוחת ערב אני הולכת להכין.
"תבואו. יש לי בשבילכם ארוחת ערב אש!"
בלב אני רוקדת משמחה כי אני יודעת שאני הולכת להכין להם
בורקס שקשוקה עם ביצה, לארוחת ערב קלה ומהירה, שנראית פשוט אש.
כדי שיהיה לכם קל לראות איך בדיוק הכנתי בורקס שקשוקה הכנתי לכם סרטון קצר
בבקשה – שלוש דקות של איך מכינים בורקס שקשוקה.
היתרון הברור של בצק עלים של "שמרית"
שאין צורך להפשיר אותו, הוא מוכן להכנה מיד –
רק מוציאים מהמקרר ומכינים ארוחת ערב קלה ומהירה.
ויתרון נוסף והאדיר מבחינתי, הבצק כבר מגולגל בנייר אפייה
ככה שפורסים את הבצק על תבנית ומתחילים לעבוד.
אני חילקתי את הבצק לשש קוביות.
בדיעבד אספר לכם שהיתה הצלחה היסטרית
לבורקס שקשוקה וככה יצאה שהכנתי סיבוב נוסף.
בפעם השנייה חתכתי לריבועים קטנים יותר,
והכנתי תשע יחידות שזה גם יצא מצויין.
פה בצילום חתכתי את הבצק לשש יחידות.
הכנתי לכם תמונות איך בדיוק הכנתי
בורקס שקשוקה עם ביצה שלב אחרי שלב,
תוכלו לראות כמה זה קל.
את הירקות תסדרו "בעמידה"
ככה "שיחזיקו" את הביצה שבפנים.
מכניסים את הבצק לאפייה לתנור לעשר דקות
כדי שהבצק ישחים.
הנה הבצק יצא מהתנור.
בשלב הזה מרחתי רוטב שקשוקה
הוספתי ביצים,
חלק עם גבינה ושוב לתנור לעוד עשר דקות.
כשהבורקס יוצא מהתנור
מפזרים קצת פלפל שחור, מלח ומחסלים!
פה תוכלו לראות את הבורקס עם הגבינה שגם יצא חלום.
פשוט, רוטב שקשוקה, קצת גבינה מלוחה מעל וזית שחור.
לחצו כאן לקבלת מתכונים- מתכונים למייל
עוד מתכונים לבורקס תמצאו כאן
עוד מתכונים שילדים אוהבים תמצאו כאן
מתכונים לילדים
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
בורקס שקשוקה עם ביצה
מה צריך בשביל בורקס שקשוקה עם ביצה?
1 בצק עלים מרודד ומצונן של "שימרית"
1 ביצה טרופה
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חצי בצל סגול
חצי כוס רוטב שקשוקה או מטבוחה – מתכון תמצאו כאן – מתכון למטבוחה
6 ביצים – גודל S או M
איך מכינים בורקס שקשוקה עם ביצה?
מוציאים את הבצק מהמקרר, פותחים את השקית,
ופורסים את הבצק עם נייר האפיה על תבנית אפייה.
מחלקים את הבצק ל – 6 מרובעים.
עם סכין מסמנים ריבוע בתוך הבצק.
עם מזלג מחוררים את הבצק שבתוך הריבוע.
מורחים ביצה טרופה מסביב לריבועים.
בתוך הריבועים מסדרים פלפל אדום, פלפל צהוב, בצל סגול, מה שאוהבים.
תסדרו את הירקות כמו גדר מסביב לבצק, "בעמידה" כדי שיצליחו "להחזיק" את הביצה בתוכם.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ואופים כעשר דקות עד שהבצק משחים.
מוציאים מורחים כפית רוטב שקשוקה על הבצע באמצע,
מוסיפים ביצה ומכניסים לתנור לעוד עשר דקות עד שהביצה מוכנה.
תלוי גם איך אתם אוהבים את "ביצת העין" רכה או מבושלת ולפי זה תוציאו את הבורקס מהתנור.
מוציאים, מפזרים מעל מלח ופלפל שחור גרוס ומגישים חם.
ורואים איך הבורקס שקשוקה מתחסלים במהירות.
בתיאבון.
בתמונה:באמצע הביס צילמתי את הילד אוכל וחטפתי צעקות. תכלס בצדק.
ותודה לנהדרות שהגיבו ושלחו תמונות