מתכון איך מכינים מטבוחה.
מטבוחה – סלט של עגבניות שמבושלות יחד עם פלפל אדום, פלפל חריף שום ותבלינים על אש קטנה,
עד שהכל נעשה רך רך וטעים טעים.
אני הכנתי לכם מתכון איך מכינים מטבוחה.
בדרך כלל מכינים את המטבוחה עם עגבניות רכות רכות שמבשלים אותן זמן ממושך.
במסגרת הקיצורים של הסוויט, השתמשתי בקופסה של עגבניות מרוסקות.
המטבוחה היא סלט נוסף בסדרת הסלטים הבייתים של הסוויט
שהכנתי לאחר שקבלתי את המייל של רוית.
רוית, דודה של הנסיכה ליהי שנוהגת לקרא לעוגיות השבדיות שלי עוגיות כח, שלחה לי בקשה
וככה רוית כתבה לי:
שבת שלום וסליחה על כל ההפרעות, אבל אנא ממך עם ישראל זקוק לסלטים ומתכונים .
בעיקר לחומוס, מטבוחה וכל אשר יעלה על דעתך.
הרשת קורסת ממתכוני סלטים אבל אני מחכה לשלך ובטוחה שעוד רבים כמותי.
שום סלט מקופסא ושום פרסומת לא תגרום לי לרכוש סלט מוכן.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
זה בדיוק מה שאני צריכה, אתגרים.
מיד נרתמתי למשימה והלכתי להכין לכם סדרת סלטים.
בסדרת הסלטים יש מתכון לחומוס ביתי

וגם – איך מכינים טחינה ירוקה וטחינה רגילה

אז איך מכינים מטבוחה?
בשביל להכין מטבוחה המהדרין נוהגים לקלף עגבניות ולבשל אותם,
אני קיצרתי תהליכים. השתמשתי בקוביות עגבניות מרוסקות מקופסה.
אם תהיו בסופר, תמיד מתחת למדף העגבניות יש מדף עם עגבניות מבושלות מדי
הן ממש מתאימות לבישול המטבוחה.
מה צריך בשביל מטבוחה?
בצל קצוץ, פלפל אדום קצוץ, שיני שום, פלפל חריף אבל בזהירות עם החריף.

מטגנים קודם את הבצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את הפלפלים והשום
מטגנים קלות הכל עד שהפלפלים נעשים רכים
מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש קטנה קטנה עד שהכל נעשה רך.

אם אתם לא חזק בענייני חריף אל תשימו הרבה פלפל מספיק שתיים עד שלוש פרוסות מהפלפל
כי אני עם כמות כזו של פלפל לא נגעתי במטבוחה, אז בזהירות!
עוד מתכונים לסלטים כאן
מתכונים לסלטים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

מתכון איך מכינים מטבוחה
מה צריך בשביל מטבוחה?
1קופסאות קוביות עגבניות מרוסקות (800 גרם)
1 בצל קצוץ לריבועים
1 פלפל אדום/גמבה – פרוסות
1 ראש שום מנוקה
1 פלפל ירוק או חצי – תלוי בחריפות שאתם מעדיפים
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות שמן זית
איך מכינים מטבוחה?
שמים את השמן והבצל בסיר ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
מוסיפים את הפלפלים, השום ומערבבים עד שהפלפלים נעשים רכים
מוסיפים את קוביות העגבניות מערבבים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ואם העגבניות עושות בלופ-בלופ ויש קפיצות כאלה לא להיבהל,
לשים מכסה ולבשל על אש קטנה כשעה עד שהכל נעשה רך רך.
אם נראה לכם סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים כחצי כוס ולהמשיך לבשל.
כשהכל רך, מורידים מהאש, שמים בקופסה סגורה וזה נשמר מעל לשבוע במקרר.
תהנו חברימים!
הכלים היפים הם בחסות פוקס הום