עוגת טורט קצפת ופירות, היא עוגה קייצית נפלאה.
יש לי חברה שהולכת ומסתכלת על הרצפה.
העיניים שלה לא קדימה, אלא על המדרכה או הכביש עליו היא הולכת.
אני יכולה לצחוק עליה כמה שאני רוצה,
אבל היא תמיד מוצאת דברים על הרצפה!
פעם זה שרשרת מזהב,
פעם זה עגיל שנאבד,
לפעמים נכון זה רק זהב ומנצנץ וזה לא שווה כלום,
אבל בתור אחד שאני צמודה אליה לא מעט,
היא תמיד מוצאת!
השבוע נזכרתי בה כשהלכתי בחניון,
הסתכלתי כל הזמן על הרצפה אמרתי בליבי,
אולי גם אני אמצא משהו.
אז זהו – שלא, לא מצאתי כלום!
אבל מצאתי בשבילכם מתכון לעוגת טורטי עם קצפת ופירות חלומית!
מכינים עוגת טורט, חוצים לשתיים
מצפים עם קצפת ומפזרים פירות מעל
אני השתמשתי רק בחצי אחד,
בקלות אתם יכולים לשים את החצי השני
להוסיף קצפת ופירות ויש לכם עוגה לשבת נפלאה!
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
לעוד מתכונים של עוגות עם פירות רק לחצו כאן
עוגות עם פירות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אגב, נפתחה קבוצת ווטצאפ חדשה למתכונים
ואם אתם מעוניינים להצטרף
בואו – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוגת טורט קצפת ופירות
סוויט טיפ:
לגירסת פרווה במקום חלב כוס מיץ תפוזים
מה צריך בשביל עוגת טורט קצפת ופירות?
6 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
1 כוס חלב או 1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס קמח תופח
סירופ לעוגה
חצי כוס מיץ תפוזים עם חצי כפית סוכר
לקישוט מעל
1 שמנת מתוקה
3 כפיות סוכר
לגירסת פרווה:
1 שמנת צימחית
3 כפיות סוכר
פירות העונה חתוכים
איך מכינים עוגת טורט קצפת ופירות?
מפרידים את הביצים.
את החלבונים שמים בקערת המיקסר, החלמונים מחכים בצד.
את החלבונים להקציף לקצף חזק.
מתחילים במהירות בינונית, עוברים למהירות חזקה ומוסיפים את הסוכר לאט לאט, עד שהקצף מבריק.
בקערה נפרדת לערבב: חלמונים, שמן, חלב/מיץ תפוזים.
לצקת בזהירות לקערת החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בתנועות קיפול.
לא לפחד שזה נוזלי, רק בבקשה לעבוד לאט!
להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבב בתנועות קיפול עד שהקמח נבלע בתערובת.
לצקת לתבנית 24 ולאפות בתנור שחומם מראש, בחום של 180 מעלות כ-50 דקות.
הלו! לא לייבש את העוגה לבדוק שהיא מוכנה עם קיסם ולהוציא.
מקררים בחוץ וחוצים את העוגה לשני חלקים.
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה.
מרטיבים את העוגה עם הסירופ,
מקשטים עם הקצפת ושמים את הפירות מעל.
אני השתמשתי רק בחצי עוגה בהחלט להוסיף עוד שכבה עם יתרת הקצפת
ועוד פירות לקישוט.
בהצלחה!